Home Politika Nedjeljko Babić “Gangster”, najpoznatiji bračni posrednik na listi za Općinu Runovići

Nedjeljko Babić “Gangster”, najpoznatiji bračni posrednik na listi za Općinu Runovići

SHARE

– Mi moramo biti uz onoga tko je na vlasti, jer ako smo u oporbi možemo samo lajat, a ništa ne možemo ostvariti. Mi smo stariji ljudi, ne možemo mi čekati četiri godine na izbore, nas dosta umre.

Nedjeljko Babić Gangster, najpoznatiji bračni posrednik na ovim prostorima, koji je veliku popularnost stekao dokumentarnim filmom ‘Gangster te voli’ Nebojše Slijepčevića, ulazi u političku arenu na lokalnim izborima, javlja Dalmatinski portal.

Gangster je kao član HSU-a nositelj liste za Općinu Runovići i kandidat za županijsku skupštinu koalicije Glas Dalmacije, koju još čine: HSLS, Hrvatski laburisti i Stranka rada.

Tijekom više od 30 godina rada posredovao je sklapanju 385 brakova, a u vrijeme pada Vlade poručio je da je spreman posredovati između HDZ-a i Mosta ako ga pozovu. Sada kaže da čisto sumnja da bi ‘treći brak’ između te dvije stranke bio moguć.

– Taj brak je puka, ali u politici je sve moguće. Oni su se malo jače posvađali, zadavali su jedni drugima niske udarce. Kao kad se rastanu muž i žena i onda postanu neprijatelji. Iako, ima i onih koji surađuju. Rastave se, ali budu i dalje dobri radi djece i svega. Da ja neku ženu tri puta vraćam, da se mirim s njom, ne znam, ja se prvi ne bih s njom pomirio treći put! Drugi put, ajde još nekako. Mislio sam da će onda promislit glavom, da se ne rastaju. Prije bi nekako sastavili Vladu SDP i HDZ, iako i oni laju jedni na druge – kaže Gangster za Dalmatinski portal.

– Ja sam demografsku obnovu shvatio ozbiljno! Čak su me neki predlagali i za ministra useljeništva i demografske obnove. Ne moram biti ministar, ali bih htio raditi u tom ministarstvu i pomoći svojim iskustvom. Hrvatska nam je sva crna, više nas umre, nego ih se rodi. Moja stranka ističe da ni jedan ministar nije napravio za demografsku obnovu Hrvatske toliko koliko sam napravio ja. Pa, normalno da nije! – ističe Gangster.

Od izbora očekuje da uđu u Županijsku skupštinu kako bi se mogli čuti problemi umirovljenika, a ima i savjet za predsjednika svoje stranke Silvana Hrelju.

– Ante Jukić je kvalitetan čovjek, ali nije prošao u Splitsko-dalmatinskoj županiji jer smo mi Dalmatinci takvi – crnom vragu dat glas, ali ne svome! Ja bih bio najsretniji kada bi se Hrelja priklonio Plenkoviću. On je glavni, a glavnog treba slušat. Ne možeš ti sa mnom jest i pit i protiv mene bit! Mostovci mudruju, pametuju, mladi su, neiskusni. Izmišljaju toplu vodu. Pa, jesi li ti u koaliciji s tim i tim, pa onda budite složni, a ne jedan o klin, a drugi o ploču. Ja nisam protiv nikoga, ali da im ja mogu dati savjet ja bi im rekao: ‘Ajde moji mostovci, ne možete vi sad krivu Drinu ispravit!’ Mogu se neke stvari ispravit, ali teško je ispravit sve što se događalo od kada je stvorena hrvatska država. Bolje nekada i biti složan nego uvik kontra ići. Svi ljudi u njima vide neku grešku i ne znam tko će s njima koalirati – kaže Gangster te objašnjava zbog čega bi se umirovljenici trebali prikloniti Plenkoviću:

– Mi moramo biti uz onoga tko je na vlasti, jer ako smo u oporbi možemo samo lajat, a ništa ne možemo ostvariti. Mi smo stariji ljudi, ne možemo mi čekati četiri godine na izbore, nas dosta umre. Kad bi mene moj predsjednik pita, ja bi mu reka: Gospodine, mi moramo biti uz vlast, koja je da je, inače ako smo u oporbi nikakva prava ne možemo ostvarit – kaže Nedjeljko Babić.