Home Društvo Sindikat Osnovne škole Bijakovići održao je jednosatni štrajk upozorenja

Sindikat Osnovne škole Bijakovići održao je jednosatni štrajk upozorenja

SHARE

Sindikat Osnovne škole Bijakovići održao je jednosatni štrajk upozorenja. Kao razloge su, između ostalih, naveli netransparentnost od strane postojećeg Školskog odbora te su zatražili raspuštanje istog u roku od sedam dana.

Sindikat smatra kako ih trenutačni Školski odbor omalovažava i degradira te da su stvorili okruženje nesuradnje i nepovjerenja.

“Tražimo raspuštanje postojećeg Školskog odbora u roku od 7 dana, a ukoliko se taj zahtjev ne ispuni poduzet ćemo sljedeće korake u skladu sa Zakonom o štrajku. Razlozi našeg nezadovoljstva su nesuradnja, degradiranje i netransparentnost prema djelatnicima od strane postojećeg Školskog odbora. Zakazivanje sjednica Školskog odbora kao i dogovor oko točaka dnevnog reda te vođenje zapisnika s održanih sjednica, nisu u skladu s poslovnikom o radu Školskog odbora”, poručila je Sindikalna povjerenica ispred OŠ Bijakovići Ružica Ferenc.

Jednosatni štrajk upozorenja u Osnovnoj školi Bijakovići održan je u 7:30 u prvoj i u 13 sati u drugoj smjeni.

Iz Sindikata su poručili kako se nadaju da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni, a iste su dostavili i Općini Čitluk kao osnivaču te ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta i središnjici Sindikata učitelja HNŽ-a.