Home Gospodarstvo Hercegovački div primjer studentima u primjeni standarda industrijske ekologije

Hercegovački div primjer studentima u primjeni standarda industrijske ekologije

SHARE

Gotovo četrdeset studenata završne, pete godine studija prehrambene tehnologije pri Agronomskomu i prehrambeno-tehnološkomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u sklopu terenske nastave iz kolegija Industrijska ekologija, u Aluminiju je upoznato s primjenom naučene teorije u praksi.

U posjet mostarskoj tvornici stigli su u pratnji njihove profesorice dr. sc. Antonije Višekruna i njezine asistentice Martine Martinović, a domaćinima su im bili direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Aluminija Darko Juka, rukovoditeljica tvorničkoga Laboratorija Snježana Marić i inženjer zaštite okoliša Vedran Rajič.

Nakon uvodnoga predavanja u Velikoj dvorani Upravne zgrade Aluminija i upoznavanja s poviješću i današnjim značajem Hercegovačkoga diva, budući su inženjeri obišli Aluminijev Laboratorij, potom tvorničko skladište opasnoga otpada, bio-disk odnosno pogon za prečišćavanje sanitarnih voda i separator-flotator odnosno pogon za prečišćavanje tehnoloških voda.

Dvosatni je stručni obilazak završen obilaskom tvorničkoga Vrta, kao najupečatljivijega svjedočanstva visoke razine Aluminijeve ekološke osviještenost i krajnje predanosti zaštiti čovjeka i čovjekove životne okoline.