Home Šport LEGENDARNA SCENA: Beba koju je ljuljao Bebeto sada vrijedi 60 miliona eura

LEGENDARNA SCENA: Beba koju je ljuljao Bebeto sada vrijedi 60 miliona eura

SHARE

Na najboljem meču prvenstva, odigranom 9. srpnja po nepodnošljivoj vrućini u Dallasu, Selecao je pobijedio 3:2, a Bebeto je postigao drugi gol koji je proslavio tako što je odmah nakon predriblavanja Eda De Goeya i poentiranja u praznu mrežu, otrčao do korner zastavice i pokretima oponašao ljuljanje bebe.

Ubrzo su mu se u slavlju istim gestikulacijama pridružili Romario i Mazinho koji su znali zašto suigrač upravo tako obilježava važan gol; dva dana ranije u Riju mu se rodio sin, kojem je jedan od najboljih brazilskih nogometaša zadnjih dvaju desetljeća prošlog milenija dao ime po najboljem njemačkom nogometašu iz tog razdoblja.

Lothar Matthaus će dan nakon što je Bebeto sredio Nizozemsku, senzacionalno ispasti sa SP-a porazom od Bugarske na stadionu Giantsa, a Elf će tako biti onemogućen u tome da obrani svjetsku krunu, ali sve to bi mu lakše palo da je znao kakvu mu je počast ukazao onaj koji će ga naslijediti na svjetskom vrhu. Bebeto je malog nazvao Matthaus.

22 godine i 11 mjeseci kasnije, Matheus de Andrade Gama de Oliveira koji je postao slavan već s dva dana “starosti”, sada je kao ofenzivni veznjak Estorila, za milijun eura odštete prešao u Sporting Lisabon koji mu je u četverogodišnji ugovor ugradio odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura.

Ako je naslijedio barem dio očeva talenta, Sporting će na njemu zaraditi, premda nismo baš sigurni da vrijedi sumanuto bogatstvo istaknuto u klauzuli.

Mattheus je deset godina proveo u Flamengu, velikom klubu iz Rija u kojem se proslavio i njegov otac, ali Bebeto ističe da mu je tada 12-godišnji sin na probu otišao skrivajući identitet, baš zato kako ga ne bi optužili da se probio jer je tatin sin.

Naravno, Mattheus ne može niti želi pobjeći od slavnog oca koji je s Brazilom osvojio baš sve, a sada se dočepao i slavnog kluba, poznatog po tome da u njemu stasaju odlični igrači, ali i da ih prodaje daleko skuplje nego što ih je platio.