Home Društvo Burne reakcije na zabranu Thompsonovog koncerta, oglasili se i predsjednica i oporba

Burne reakcije na zabranu Thompsonovog koncerta, oglasili se i predsjednica i oporba

SHARE

Vijest o zabrani koncerta Marka Perkovića Thompsona jučer je komentirao premijer Andrej Plenković rekavši da će zatražiti da mu se objasne razlozi za zabranu, a stiglo je i priopćenje iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

– Predsjednica je razgovarala sa svojim slovenskim kolegom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne, rekao je glasnogovornik Luka Đurić, a javlja televizija N1.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako su naveli, sigurnosnog rizika.

Uslijedile su reakcije na društvenim mrežama.

Da. Zabrana koncerta je super šansa Plenkiju da se HC desničarima pokaže kao frajer. Lupi Ceraru šakom o stol i te fore. #politikahr
— Bojan Glavasevic (@bglavasevic) May 17, 2017

Marko Perković Thompson želi biti “sistemski” građanin da ga zaštiti država. Očekuje se još jedan lex Perković.
— Cogito (@Cogito_bm) May 17, 2017
Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruga i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo.

Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji. Strahovali su da bi na nastup mogli doći “radikalni obožavatelji” iz susjednih zemalja.

– Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske. Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik, kažu u policiji.