Home Šport Europske bronca na temeljima hercegovačkog trojca!

Europske bronca na temeljima hercegovačkog trojca!

SHARE

Inspirativna sportska priča koja je opisuje zajednički put do uspjeha trojice hrvatskih karate reprezentativaca, hercegovačkih korijena sa zagrebačkom adresom. Njihova sportska ostvarenja pripremaju se u hramu hrvatskog sporta – dvorani Dom sportova.

Upravo tamo u Karate klubu Hercegovina-Zagreb, treniraju trojica od sedmorice članova Hrvatske nacionalne seniorske ekipe koja se iz Turske prije nešto više od tjedan vratila s brončanom medaljom, kako se od milja ističe, zlatnog sjaja.

Širokobriježani, braća Anđelo Kvesić brončani sa posljednjeg prvenstva svijeta u teškoj kategoriji i Ivan Kvesić te Brotnjak Ivan Martinac svojim nastupima uvelike su doprinijeli osvajanju jedine Hrvatske medalje na proteklom Europskom prvenstvu i time kako kažu započeli niz medalja koje će ova ekipa u idućim godinama osvajati na europskoj i svjetskoj karate pozornici. Posebice je značaja doprinos braće Kvesić koji su na turniru imali u 10 borbi isto toliko pobjeda.

Njih dva kao da su se natjecali tko će biti bolji, ovaj put bilo je izjednačeno. Njihove trenere i izbornika može samo veseliti da i na idućoj velikoj smotri nastave s bratskim dvobojem.

S obzirom da od prvih sportskih koraka pod paskom trenera Danijela Vučića njih trojica zajedno ostvaruju svoja sportska postignuća, nema bojazni da će se nas navedeni trojac još dugi niz godina razveseljavati svojim rezultatima, a njihovo zajedništvo već na idućem EP Hrvatsku odvesti na krov Europe.

Dečki često kažu da je teško ne biti inspiriran za osvajanje medalja kada svaki dan prođete pored spomenika velikana sporta Frane Bučara, a trg na kojem je dvorana gdje se trenira i kuju medalje nosi ime još jednog velikana Krešimira Ćosića, ali kažu uvijek ostaju prekrasna i inspirativna sjećanja  na početke u dvoranama rodne Hercegovine.

Za uspjeh uvijek morate imati uzore kao inspiraciju, veliko odricanje, upornost, rad, stručan trenerski tim i organiziran sustav koji će pružati podršku na svakodnevnoj bazi.

Sve ovo kroz 2017. godinu zapravo je predigra za početak iznimno zahtjevnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. u Japanu, koje će započeti već u siječnju iduće godine i trajati dvije godine.

Stručni tim u kluba, glavni trenerkluba Danijel Vučić,te Boris Vujičić i Stjepan Bešenić imaju pred sobom zahtjevan zadatak dovesti barem jednog od njih trojice do plasmana na Olimpijske igre.

Naravno, tu je s njima u klubu još jedna iznimno ozbiljna pretedentica za plasman na igre, Europska prvakinja Maša Vidić.  Tko zna možda se osim njih nametne još netko iz ekipe, a zasigurno uz ostale članove muške i ženske nacionalne vrste, optimizama ne manjka da se ostvari cilj koji je pred svim karate djelatnicima u Hrvatskoj.

Ono što je najvažnije da Hrvatska ima barem jednog predstavnika u karateu na Olimpijadi u Japanu za tri godine, a nadamo se i nosioca ili nositeljicu povijesne medalje.