Home Društvo Namirnice uz koje ćete lakše zaboraviti na cigaretu

Namirnice uz koje ćete lakše zaboraviti na cigaretu

SHARE
Određena hrana i pića će vam pomoći u vašoj borbi kako bi iz cijele priče izašli kao pobjednik
Prestanak pušenja može biti težak. Osim činjenice da nikotin izazova ovisnost, veliki je izazov prekinuti rutinu i prekinuti pušenje. Ali ponekad samo jedna jednostavna promjena vam može toliko puno olakšati.Jeste li znali da vam određena hrana i pića mogu pomoći  kada se pokušavate ostaviti cigareta ? Posegnite za ovim namirnicama umjesto cigarete i na taj se način brže i uspješnije riješite svoje nezdrave navike.

.Jedna od najvažnijih stvari koju morate imati na umu kada ostavljate svog ”prijatelja s kojim nikad niste sami” je da morate paziti što jedete. Određena hrana i pića će vam pomoći u vašoj borbi kako bi iz cijele priče izašli kao pobjednik.

1. Limunada
Iako je najbolje popiti času vode, limunda je odličan izbor ukoliko se ostavljate cigarete. Limunada i cigarete ne idu sa kiselim i to pomaže, kazao je doktor Boris Gracin.

2. Naranča
Naranča je bogata vitaminom C koji se pušenjem ”ubija”, pa ćete ovom namirnicom poboljšati svoje zdravlje, ali i ubrzati metabolizam.

3. Voćni sokovi i lagani voćni čajevi
Treba piti prirodne voćne sokove ili sokove s niskim postotkom šećera, a izbjegavati čajeve s teinom. Veliko NE treba reći gaziranim pićima te pićima koja sadržavaju kofein, kazao je Gracin.

4. Smoothie
Voćni smoothie će nam smanjiti želju za slatkim nakon što smo se ostavili cigarete. Umjesto za čokoladicom, posegnite za časom finog i zdravog smoothia na kojem će vam tijelo biti zahvalno. Na taj način koristite prirodni šećer iz svježeg voća. Svakako treba jesti zdravu i svježe pripremljenu hranu, a izbjegavati konzumirati visokokaloričnu hranu, napominje doktor Gracin. – piše Zadovoljna.hr