Home Vijesti Šta ste uživali, uživali ste – stiže drastična promjena vremena!

Šta ste uživali, uživali ste – stiže drastična promjena vremena!

SHARE

Što ste uživali u suncu i ljetnim temperaturama, uživali ste. Stiže promjena vremena koju možda već sad osjećaju meteoropati jer, pogađate, okreće na jugo. Na sreću, neće biti dugotrajna, ali mnogima će pokvariti planove za vikend.

Kako javlja HRT, Hrvatsku će u subotu zahvatiti olujno nevrijeme. Pljuskovi, grmljavina, ponegdje i prave oluje, već prijepodne se očekuju na sjevernom Jadranu, a do večeri će stići i južnije, gdje će se nestabilno vrijeme zadržati i u nedjelju.

Od ponedjeljka ponovno sunčanije, uz umjerenu, ponegdje i jaku buru i tremuntanu, koje će mjestimice zapuhati već u subotu, a u nedjelju će na većini Jadrana vjerojatno biti najjača, ponegdje i s olujnim udarima.

I u unutrašnjosti će u subotu biti povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova koje će pratiti grmljavina, najprije u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a u drugom dijelu dana vjerojatno posvuda, najkasnije u Podunavlju.

Sporadične kiše bit će i u svježiju nedjelju, uglavnom prijepodne, a u ponedjeljak još vjerojatno i u gorju, te Slavoniji, Baranji i Srijemu.