Home Društvo Primanja i obećanja članova Frame Posušje

Primanja i obećanja članova Frame Posušje

SHARE

7. svibnja u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju proslavljeni su Obredi primanja i obećanja za članove Frame pod geslom „Dođoh da život imaju“ (Iv 10,10). Ovaj, centralni događaj za nas framaše, prošao je jako lijepo, u duhu veselja i franjevačke radosti. Lijepo je bilo vidjeti na jednom mjestu – zgusnuto u redove – mnoštvo posuških framaša.

Misno slavlje predvodio je područni i nacionalni duhovni asistent fra Antonio Šakota u koncelebraciji s ostalim svećenicima. Fra Antonio je na temelju evanđelja i našega gesla pojasnio vrijednost života naših bližnjih, ljudi s kojima živimo: da je istinski vlasnik njihova života Bog koji im daje potpunu slobodu, a s tom slobodom dolazi i dostojanstvo osobe drugoga koju treba poštovati, a ne ju iskorištavati i nad njom se iživljavati. Istinski darovatelj života, života u punini, sreće koja se ne gasi, jest jedino Krist Gospodin.

Već i onako lijepo misno slavlje svojim su pjevanjem dodatno uljepšali članovi Frame Čerin. Hvala im. Poslije svete mise svoje smo slavlje nastavili u prostoru nove crkve na zajedničkoj zakuski.

S radošću smo u bratstvo primili 113 novih framaša. Svoja obećanja na godinu dana produžio je 171 framaš, a svečana, prva obećanja dali su njih 97-ero. Bogatstvo su za ovo mjesto. Želimo im Božji blagoslov i ustrajnost u življenju obećanog!

Mir i dobro!