Home Crna kronika “Pali” dileri, oduzeto 86,5 kilograma marihuane

“Pali” dileri, oduzeto 86,5 kilograma marihuane

SHARE

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Trebinje MUP RS, na području Gacka jutros su oduzeli 86,5 kilograma marihuane od četiri osobe.

Opojna droga nalazila se u putničkim torbama i jutanim vrećama. Službenici JGP Trebinje lišili su slobode po dva državljana BiH i Crne Gore zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “neovlašten promet opojnih droga“. Rad na predmetu se nastavlja.

“Granična policija BiH  je najveću zapljenu marihuane u posljednje vrijeme imala na području Trebinja kada su oduzeta 343 kg opojne droge. Pripadnici GP Trebinje u travnju 2016. zaplijenili su 52 kg, a u srpnju 13 kg marihuane. Iznimni rezultati iz 2016, u kojoj je Granična policija BiH zaplijenila više od tone opojne droge marihuana i zasada Cannabis sative, nastavljeni su i u 2017. Početkom svibnja službenici JGP Doljani na MGP Bijača su oduzeli 10,5 kilograma skanka.

Opojnu drogu su otkrili graničnom kontrolom pasata i tom prilikom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘neovlašten promet opojnih droga’, lišili slobode dva državljana Crne Gore“, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Nadležnim tužilaštvima u 2016. Granična policija BiH podnijela je 61 službeni izvještaj u vezi s opojnim drogama u kojima su prijavljene 72 osobe, od kojih su 63 državljana BiH, pet Hrvatske, dva Austrije i po jedan Njemačke i Crne Gore.