Home Kultura Sutra počinje mostarski Street Arts Festival

Sutra počinje mostarski Street Arts Festival

SHARE

Bliži se šesti po redu, mostarski Street Arts Festival, koji je i ove godine bogat raznovrsnim   sadržajem. Festival počinje 24.05. i traje do 6.6.2017. godine.

Pored oslikavanja zidnih površina, moći ćete prisustvovati na performansima, izložbama, kreativnim i edukativnim radionicama, slušaonicama, predavanjima i rekreativnim sadržajima.

S obzirom da Street Arts Festival prvenstveno pruža priliku afirmiranja mladih autora, ove godine predstavlja prvu samostalnu izložbu mladog slikara Maida Redžića i poezije Milija Đukića.

Izložba imena „Gužvanje „ održat će se u Ćorovića Kući 24.05.2017. s početkom u 19 sati i njome će se zvanično otvoriti Street Arts Festival.

Ova izložba svojevrsna je kolaboracija dva mlada autora.

„Gužvanje“ se bavi pokušajem prevazilaženja starog sebe, koji je ostao zarobljen u nekom trenutku, najčešće traumatičnom i grčenju, vanjskom i unutrašnjem, koje to stanje izaziva.

Redžićeve slike nastajale su nakon čitanja Đukićevih pjesama, odnosno, rađene su po pjesničkim slikama, koje je slikar, na svoj način prenio na slikarsku podlogu.

Prvi dan festivala također će se održati kreativna radionica za djecu „Maštograd“, u Parku Zrinjevac s početkom u 16 sati.

Program i detalje festivala pratite na OVDJE