Home Društvo Čekaju osmo dijete i pješače od Tomislavgrada do Lourdesa

Čekaju osmo dijete i pješače od Tomislavgrada do Lourdesa

SHARE

Obitelj Joze i Ružice Šarac iz Brišnika nestrpljivo broji dane do dolaska na svijet svoga desetoga člana, a odlaskom u Lourdes na hodočašće oni na svoj način slave život i obitelj.

Naime, Ružica je osmi put je trudna, a iako prinova stiže u listopadu, Ružica se sa svojim suprugom i djecom uputila na hodočašće u Lourdes.

U obitelji je puno sklada i veselja, poslovi su pošteno podijeljeni i njihova međusobna povezanost gotovo je opipljiva, piše Tomislavnews.com.

”Svoju hrabrost u svjedočenju života posvećujemo Gospi kojoj smo posebno privrženi”, rekli su članovi obitelji Šarac.

Inače, Jozo je pedesetak puta pješice hodočastio u Međugorje, a u marijanska svetišta Lourdes i Fatimu čak četiri puta, prvi put pješice, jednom biciklom s dvojicom prijatelja, a drugi put sa suprugom Ružicom.

Ove godine obitelj Šarac je odlučila povesti gotovo cijelu obitelj, ja na taj tri tisuće kilometara daleki put nisu poveli najmlađe, četverogodišnju Martu i šestogodišnjeg Marka.

Iako je hodočašće planirano u kolovozu, zbog Ružicine trudnoće na put su krenuli u svibnju, a cijelim putem ih je pratila kiša, no ni to nije omelo ovu veliku obitelj da živi i zdravi stignu do svog cilja.

”Put nije bio nimalo težak i cijela obitelj se osjećala fantastično, osobito djeca koja su također puna dojmova”, rekla je Ružica.