Home Crna kronika STRAVA U PULI: Policija je osumnjičila majku dječaka iz BiH (3) za...

STRAVA U PULI: Policija je osumnjičila majku dječaka iz BiH (3) za teško ubojstvo, navodno ga je ubila u stanu, a sve je dogovorila s maloljetnicom koja joj je pomogla

SHARE

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske postaje Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnja Chiara Rojnić i maloljetna hrvatska državljanka počinile kazneno djelo teško ubojstvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. svibnja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz u Puli. Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. svibnja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta. Za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je znao da su usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. svibnja u poslijepodnevnim satima, uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Podsjetimo, Pula je od srijede ujutro potresena strašnom viješću o pronalasku tijela trogodišnjeg dječaka Denisa koji je ubijen. Trogodišnje dijete pronađeno je u srijedu ujutro oko devet sati u blizini lučice Mandrač u Puli, a tijekom noći je njegova 32-godišnja majka prijavila nestanak djeteta. Dijete je nestalo pod čudnim okolnostima u utorak navečer, a iako se sumnjalo u istinitost dojave, policijski službenici su cijelu noć intenzivno tragali za djetetom. Obrat u potrazi dogodio se u jutarnjim satima kada je upravo majka dovela policiju na mjesto pronalaska tijela.

Radi se o dijelu pulskog zaljeva koji je bivša vojna zona i na kojem je teren teže pristupačan, a nalazi se u blizini adrese Akvilejski prilaz 2 na kojoj je dijete prebivalo.