Home Zanimljivosti Ovo su seks poze u kojima je gotovo nemoguće zatrudnijeti

Ovo su seks poze u kojima je gotovo nemoguće zatrudnijeti

SHARE

Pojedine poze u seksu teže nego što se očekuje dovode do trudnoće, potvrdila su istraživanja.

Kondomi su najbolja zaštita od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Ipak, postoje tehnike vođenja ljubavi, koje smanjuju mogućnost da djevojka ostane u drugom stanju.

Ako želite da bez upotrebe kondoma ili kontracepcijskih pilula izbjegnete trudnoću, neke od ovih poza mogu da vam pomognu.

Poza 69

U ovoj pozi partneri oralno zadovoljavaju jedno drugo u isto vrijeme. Žena leži na muškarcu, ali je okrenuta suprotno od njega. Smatra se da ova poza predstavlja najveći erotski doživljaj, jer istovremeno uživate i zadovoljavate partnericu.

Radi se o oralnom zadovoljavanju, ne dolazi do penetracije penisa u vaginu, pa samim tim ne postoji mogućnost da žena ostane u drugom stanju.

“Jahačica” ili “kaubojka”

Muškarac leži na leđima, a žena sjedi ili čuči na njemu. Ova poza ženi omogućava dominaciju i orgazam, jer na taj način kontrolira igru i određuje ritam.

Smanjena mogućnost trudnoće dolazi zbog gravitacije, koja navodi spermu da iscuri i ne zadrži se u vagini.

Lotus

Lotus poza nudi nevjerovatnu intimnost. Partner sjedi s prekrštenim nogama, odnosno u lotus pozi iz joge, dok mu žena sjedi u krilu, ruku i nogu obavijenih oko njega.

Oba su partnera isprepletena i tako u potpunosti povezana.

Poza je idealna za spore, senzualne pokrete koji joj na ovaj način daju dodatni romantični intenzitet. I ovdje gravitacija smanjuje mogućnost nastanka trudnoće.

Stojeći položaj

Postoji više varijacija ove poze. Jedna je od njih je kada muškarac stoji i podigne ženu u krilo, a ona mu obmota noge oko struka. On drži ženu za zadnjicu i kontrolira pokrete.

Olakšavajuća okolnost je ako muškarac ženu prisloni uz zid. Ova poza ne može dugo da traje, a olakšava spermi da iscuri iz vagine – javlja Telegraf.