Home Kultura VIDEO: Časne sestre milosrdnice i Ana Rucner probudile masline iz stoljetnog sna

VIDEO: Časne sestre milosrdnice i Ana Rucner probudile masline iz stoljetnog sna

SHARE

Pjesma iz filma Redovnice nastupaju ”I will follow him” oživjela je u izvedbi Ane Rucner i zbora sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba.

Jedinstvena prirodna kulisa drevnog maslinika, gdje poput gorostasa obitava 80 000 stoljetnih maslina, vjerno je prenijela emocije pjesme.

Zvuk Aninog violončela savršeno se stopio s prelijepim glasovima časnih, uz prigušeni zvuk morskih valova. Osim u spomenutom masliniku, neke od scena iz spota snimljene su iznad plaže Ručica u mjestu Metajna.

– Već godinama ljetujem na otoku Pagu i vrlo često svratim u lunske maslinike. Ovo mjesto je doista posebno i osjećam veliko divljenje prema tim maslinama, koje su se uspjele održati stotinama godinama. Najstarija među njima djeluje gotovo nestvarno i baš smo nju odabrali za snimanje spota. Sretna sam što se u ovom spotu spojilo nekoliko elemenata – meni toliko važna vjera i bezuvjetna ljubav, pregršt pozitivne energije, časne i pjesma posvećena Isusu te lunski maslinik kao posebno mjesto, osvrnula se Ana na spot.

Autorica spota je Ana Rucner, a redatelj je Darko Drinovac. Produkciju potpisuju Ana Rucner i Nikola Mujdžić Reščić, a izvršnu produkciju Mihaela Reščić.