Home Politika Koordinacija braniteljskih udruga: Mi smo pjevali i pjevat ćemo “Lijepa li si”...

Koordinacija braniteljskih udruga: Mi smo pjevali i pjevat ćemo “Lijepa li si” sa svima kojima je u srcu Herceg-Bosna i sloboda

SHARE

Koordinacija braniteljskih udruga izdala je priopćenje za javnost povodom istupa profesora Slave Kukića na N1.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povod za ovakvo priopćenje je istup za N1 profesora Slave Kukića, glasnogovornika jedne nazadne neootomanske politike koja agitpropovski i licemjerno djeluje kroz kvazi građansko-antifašistički projekt uperen izravno protiv Hrvatske suverenosti i konstitutivnosti u BiH.

Akademija znanosti i umjestnosti u Sarajevu postala je čaršijsko-mahalaška akademija i bukvalno se stavila u funkciju jedne bošnjačke politike koja je poražena odmah na prvim višestranačkim izborima u BiH i svoju svrhovitost crpi na način da se zabrani koncert Marka Perković-Thompsona, zabranom tekstova Zdravka Tomca i prokazivanje umjetnika i intektualaca.

Denunciranje i udvorničko ponašanje Sveučilišnog profesora je ispod akademske razine i najbolje oslikava zašto smo upali u zonu sumraka i društvo izokrenutih vrijednosti.

Sloboda govora podrazumijeva slobodno izražavanje kroz sve oblike javnog djelovanja i najgore što se može dogoditi jednom društvu jeste zabrana javnog djelovanja drugim i drugačijim glede političkih stavova i domoljubnih promišljanja.
Veliki Krleža je u knjizi Gospoda Glembajevi napisao: „Čovječe sjeti se da si ravan onome pred kim se ponizuješ i ne ponizuj se. Hodaj uspravno, ne plači pred tuđim vratima jer iza tih vrata za tebe nema nikoga. Pljusni i pljuni ali se ne ponizuj.”
Koncert za potporu Haškim uznicima i nepravedno optuženim i osuđenim braniteljima HVO je iznad političke ambicije jednog ideološki zastranjelog profesora.

Kada bi mi bili ono za što nas profesor Slavo Kukić optužuje i proziva tada on ne bi mogao raditi kao profesor na Sveučilištu u Mostaru niti bi mogao javno djelovati na našem prostoru. Suštinska razlika između totalitarnog i slobodoumnog javnog djelovanja je ono za što se mi borimo.

Nema zabrana u demokratskom društvu, politička i partijska podobnost je ugašena padom komunističke Jugoslavije i što prije profesor Slavo Kukić i njegovi jarani to shvate svima će nam biti bolje.

P.S. i mi smo pjevali i pjevat ćemo „Lijepa li si” sa predsjednicom Grabar Kitarović, premijerom Plenkovićem, predsjednikom Sabora Jandrokovićem, generalima Gotovinom, Markačem, Krstičevićem, Medvedom i sa svima kojima je u srcu Herceg-Bosna i sloboda hrvatskog naroda.

Pozdravljamo te sa pjesmom Nade Mamule Herceg Bosno.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=3Bq1DbiU9to