Home Politika POBJEDNIČKI GOVOR MILANA BANDIĆA! Pozdravio Katu Zadro, majku Blagicu, sjetio se Franje...

POBJEDNIČKI GOVOR MILANA BANDIĆA! Pozdravio Katu Zadro, majku Blagicu, sjetio se Franje Tuđmana i zahvalio dragom Bogu!

SHARE
Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić slavi još jednu izbornu pobjedu u gradu Zagrebu.

– Kako je lijepo vidjeti vas opet. Nećemo večeras pjevati, ali je lijepo reći ovu rečenicu, jer je to točno. Emocije naviru. Nikad nitko u povijesti ovog grada nije i neće pobijediti šest puta zaredom, kazao je u uvodu govora neprikosnoveni vladar metropole na početku govora.

 

Prvo je zahvalio svojim Zagrepčankama i Zagrepčanima. –  Zagreb ne trpi isključivost, i Zagreb ne trpi negaciju, destrukciju, Zagreb je konstruktivan i Zagreb je pozitivan. Zagreb nisu oni koji su govorili “ili mi, ili on”.

 

Drugo, želim se zahvaliti članovima stranke. Ja sam čovjek širine, nazvao sam je svojim imenom. Podrazumijeva se kad se kaže rad, solidarnost i 365 da je to Milan Bandić. Moje ime će otići, ali će ostati rad i solidarnost. Imam ja Tuđmanovog, i Starčevićevog, i Radićevog i Račanovog. Socijaldemokracija i domoljublje idu ruku pod ruku, kazao je Bandić, prenosi portal Grude.com.

 

Nakon toga je pozdravio i Katu Zadro, suprugu heroja s Trpinjske ceste Blage Zadre i majke poginulog branitelja Roberta Zadre, koja se nalazi kod gradonačelnika Bandića, na proslavi pobjede. – Zahvaljujem se našim braniteljima, i majkama poginulih. Vidio sam ovdje Katu Zadro, Kato hvala ti što si došla. Ona je došla kao majka poginulog Roberta na Kupresu, 50 kilometara od moje kuće, istaknuo je Bandić.

 

Naglasio je da su ponovno pobijedili Zagrepčani.

 

– Da ne znam bilo i puls sugrađana zadnja dva tjedna, ja ne znam bih li znao da živim u Zagrebu. Mi ili on. Pet je temelja na kojima smo gradili ovu pobjedu: Zalaganje za demografsku obnovu, bitka za znanje i obrazovanje, bitka za svako radno mjesto, solidarnost i socijalna pravda i peto otvorenost i sigurnost. I koristim priliku kad to govori, da svom kolegi Khanu u Londonu uputim sućut, da Zagreb večeras suosjeća s prijestolnicom Ujedinjenog Kraljevstva, ova pobjeda je izraz podrške ljudima u Londonu i to tako treba gledati. Dok mi ovdje jesmo na zagrebačkim fontanama svijetli zastava Ujedinjenog Kraljevstva, da se solidariziramo, govori gradonačelnik Zagreba.

Zahvalio je i medijima, osobito onima koji su učinili sve da do ove pobjede ne dođe… i onda je progovorio o majci Blagici.
– Zahvaljujem se svojoj majci, koja je sama, koja me je rodila kao ovakvog. Odgojila me je da ljubim ljude. Hvala dragom Bogu što me je stvorio tako nesavršenog, a najboljeg.
I hvala naposljetku, mojim dragim Zagrepčankama i Zagrepčanima, ne može ih nitko pobijediti.

 

Molim sve, nemojte nas dijeliti, nikad i nitko, i nemojte govoriti mi ili oni, jer mi nismo neprijatelji. Zahvaljujem mojim protukandidatima i mojoj protukandidatkinji u drugom krugu. Pozivam sve na suradnju, kazao je gradonačelnik, prenosi portal Grude.com. Također, Bandić je uvjeren da će uskoro Andrej Plenković sastaviti novu vladu.

 

„Nisam ja pobijedio nego Zagrepčani. Zagrepčani su najveći pobjednici. Mi ili oni, glasajte protiv, do istrebljenja – ja ne razumijem taj rječnik 2017. godine. Pet je temelja na kojima je nastala naša pobjeda: zalaganje za demografsku obnovu, bitka za svakog obrazovanog čovjeka, treća je bitka za svako radno mjesto, četvrto je solidarnost i socijalna pravda i peto je otvorenost i sigurnost. Koristim priliku da kolegi Kahnu u Londonu izrazim sućut, kako sam i jutros učinio pismeno. Ova pobjeda jednim je dijelom izraz podrške ljudima u Londonu. Solidariziramo se sa zlom koje se u Londonu dogodilo, fontane zato svijetle za London. Hvala vama iz medija, osobito onima koji su učinili sve da do ove pobjede ne dođe. Jer da nije bilo vas, ja ne bih pobijedio. Hvala vam. Ja imam afirmativnog na izvoz. Zahvaljujem se svojoj majci koja je sama, koja me rodila takvog kakvog me rodila. Hvala dragom Bogu što me stvorio tako nesavršenog, a najboljeg. Bog je tu imao prste, u svemu ima prste. I hvala mojim Zagrepčanima. Žao mi je što sa svojom protukandidatkinjom nisam bio u nekom odnosu, kako ona večeras reče“, rekao je Bandić i prisjetio se svojih daljnjih planova koje želi provesti u Zagrebu, među kojima je zagrebačka žičara, razvoj start up tvrtki, spašavanje Imunološkog zavoda itd.

„Sutra počinje bitka za sedmi mandat“, dodao je Bandić.

Grude.com