Home Zanimljivosti 10 filmova koje morate pogledati ovog ljeta

10 filmova koje morate pogledati ovog ljeta

SHARE

Par mjeseci nakon dodjele Oscara i kratkog zatišja, dolazi nam vruće filmsko ljeto puno superheroja i dobro poznatih lica. Starim blockobusterima možete se zabaviti gledajući program Radio Televizije Luksemburg i/ili Nove TV. Na HRT-u će se emitirati filmovi s 5 zvjezdica, takozvani klasici. U nastavku slijede kratke crtice o svakom od 10 “najvećih” filmova ovog ljeta. Ugodno se smjestite i zavirite u svaki od njih, prenosi meta-portal.net.

1. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Peti nastavak jednog od najpoznatijih filmskih serijala, kao i dosad, pun je smiješno-opasnih situacija. Glavni protagonist, anti-junak Jack Sparrow (Johnny Depp), našao se u velikoj nevolji. Smrtonosni duhovi mornara, predvođeni strašnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem), kreću u pohod na pirate. Jack, najlošiji pirat za kojeg ste čuli, ali barem ste čuli za njega, njihova je glavna meta. Njegova jedina nada za opstanak legendarni je  Posejdonov trozub. Da bi do njega došao Jack mora sklopiti savez s preldivnom, inteligentnom astronomkinjom Carinom Smyth (Kaya Scodelario) i mladim mornarom Henryjem iz Kraljevske mornarice (Brenton Thwaites) koji je nadasve tvrdoglav.

2. Wonder Woman

Wonder Woman je izašao ovog petka, a već ga nazivaju najboljim superhero filmom. Kako i naslov kazuje, junak je ovoga puta – žena. Prije nego je postala Wonder Woman, Diana (Gal Gadot), bila je princeza Amazonki. Neustrašiva ratnica, odrasla je  na zaštićenom rajskom otoku Themyscira, na kojem žive samo žene. Blagostanje je omeo američki pilot koji se srušio na obalu otoka i upoznao otok s velikim sukobom u vanjskom svijetu. Diana napušta otok kako bi zaustavila sukob. U borbi protiv muškaraca Diana će otkriti svoju najveću snagu kao i svoju sudbinu.

3. The Mummy

Idućeg petka, na velika platna dolazi, bolje rečeno, vraća se Mumija. Mumija je prvi film u projektu Studia Universal – Monstrum Universe u kojem će sva Universalova filmska čudovišta ( Dracula, Frankenstein, The Invisible Man…) dobiti svoje mjesto.  S Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi akcije neće nedostajati.  Uz njega je i Sofia Boutella, omotana i spremna na sve zahtjeve koje nosi uloga drevnog čudovišta. Uz njih, u filmu glumi i Russel Crowe i to u ulozi znanstvenika. Pri samom spomenu ovih imena jasno je da naglasak neće biti na radnji. U prosincu prošle godine izašao je trailer za ovaj film s neodgovarajućim zvučnim zapisom. Naravno, to je potaknulo mnoge šale i narušilo reputaciju filma i cijele kompanije. Nadajmo se da će film imati pripadajuću zvučnu podlogu, a do tada, uživajte u traileru.

4. Pixar’s Cars 3

Ovaj legendarni animirani film dobiva svoj treći nastavak. Pustolovine Munjevitog Jurića nikad nisu bile dosadne. Ovoga je puta Jurić u velikim problemima zbog nove generacije trkaćih automobila brzih kao plamen. On biva izbačen iz svog omiljenog sporta . Da bi se vratio u igru, trebat će mu  pomoć Klare Ramirez, pomoć nezaboravnog Hudson Hornet i nekoliko neočekivanih situacija . Njegovo srce testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će morati dokazati da nije… Pogledajte film.

5. Transformers: The Last Knight

Redateljsku palicu ovog poznatog serijala ponovno je preuzeo Michael Bay. The Last Knight peti je nastavak franšize nastale po uzoru na popularnu dječju igračku. U priču nas uvodi pripovjedač Anthony Hopkins kratkim presjekom povijesti. Od scena s vitezima i gorućim strijelama sve do prizora nacističke njemačke i naše današnjice, Hopkins pomno oživljava povijesne trenutke. Optimus Prime putuje kroz svemir, a vlasti traže Cade Yeagera. Ono što je najgore, nezaustavljiva sila zla ide prema Zemlji. Jedini spas za Transformere drevna je tajna koju će trebati otkriti . Pri sudaru dvaju svjetova, samo će jedan preživjeti. Otkrite koji već 22. lipnja.

6. Despicable Me 3

Despicable me 3, ili u hrvatskom prijevodu, Kako je gru postao dobar na filmska platna dolazim krajem lipnja. Glavna dilema – pogledati originalnu ili sinkroniziranu verziju. Poznata je činjenica da hrvatske sinkronizacije visoko kotiraju na ljestvicama dobrog humora i originalnosti. Još kad spomenemo da glasove posuđuju Rene Bitorajac, Hana Hegedušić i Zoran Pribičević, vaga debelo pokazuje na hrvatsku sinkronizaciju. Vagu može uravnotežiti želja za originalnim doživljajem. U ovom nastavku, avanture malaca izazvane su iznenadnom pojavom Gruovog izgubljenog blizanca Drua. Balthazar, kojemu je u originalnoj verziji glas posudio Trey Parker, jedan od kreatora South Parka, najveći je Gruov neprijatelj. U ovom nastavku otkrite kako će završiti Gru i nasmijte se do suza.

7. Spider-Man: Homecoming

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), nakon uzbudljive avanture s Osvetnicima, vraća se kući. Tamo ga čeka njegova teta May (Marisa Tomei), a pod budnim okom čuva i njegov mentor, uzor i životni trener Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter, koji u mislima još uvijek želi biti superheroj, nastoji se vratiti svakodnevnom životu. Pravi trenutak za dokazivanje herojstva dolazi  neočekivano. U gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture (Michael Keaton), a Spider-Man je jedina osoba koja ga može zaustaviti.

8. War for the Planet of the Apes

Treći nastavak znanstveno fantastičnog serijala Planet Majmuna, redatelja Matta Reevesa, u kina dolazi u srpnju. Očekivanja su velika, što je i realno, s obzirom na utrošena sredstva za snimanje ovog nastavka. Caesar (Andy Serkis) predvodnik majmuna,  prisiljen je uz njihovu pomoć ući u opasan sukob s Pukovnikovnikom(Woody Harrelson) i cijelom ljudskom vrstom.  Majmuni u sukobu ne prolaze dobro. Pretrpili su  goleme gubitke, te se Caesar, potaknut mračnim mislima odluči osvetiti ljudskom rodu. Napokon, Caesar i Pukovnik nalaze se licem u lice te započinje bitka epskih razmjera  koja ima odlučiti o budućnosti planeta te o sudbini obiju vrsta.

9. Atomic Blonde

Redatelj David Leitch je poznat po hitu John Wick, a ovoga puta ratobornu glavnu ulogu u njegovom filmu odigrat će žena, i to oskarovka Charlize Theron. Radi se o špijunskom trileru u kojem Theron igra ulogu  Lorraine Broughton, špijunke MI6-a koja odlazi u Berlin da razotkrije špijunski lanac koji je odgovoran za smrt jednog tajnog agenta , koji joj, barem kako se čini, i nije tako stran. Scenarij filma potpisuje Kurt Johnstad. Film je zapravo adaptacija romana The Coldest City Antonyja Johnstona. Uz Charlize Theron, u filmu se pojavljuju i: John Goodman, James McAvoy, Sofia Boutella (da, ima ulogu u dva velika ljetna filma) i Toby Jones.

10. Logan Lucky

Steven Soderbergh, nakon duže pauze od Oceanovih 11, 12, 13, vraća se u redateljsku stolicu s još jednom klasičnom akcijskom komedijom. Priča je to o dva brata koji su naumili izvesti nezapamčenu pljačku(naravno) tijekom utrke NASCARa. U glavnim su ulogama Channing Tatum i Adam Driver, a uz njih, vrhunsku glumačku ekipu dopunjuju i Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Sebastian Stan, Katie Holmes i zvijezda u usponu, Katherine Waterston. Što će poći po zlu, kako će se to riješiti, tko će se posvađati, a tko zaljubiti? Odgovore na ova pitanja pričekati ćemo do kolovoza, za kada je zakazana premijera.

Film ili knjiga?

U svakom slučaju, ljeto je prepuno superheroja i starih lica u već tko zna kojim nastavcima. To ukazuje na jednu činjenicu – publika želi nastavke. Nastavci se ne bi snimali kada ih publika ne bi gledala. Stoga otiđite do obližnjeg kina, kupite kartu i kokice te podržite snimanje devetog nastavka serijala Fast & Furious. No prije toga, pobrinite se da pročitate romane po kojima se snimaju ovi nastavci.