Home Politika Stočanka nova dogradonačelnica Zagreba

Stočanka nova dogradonačelnica Zagreba

SHARE

Kada se doznalo da je na listi Milana Bandića, novoj zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Oliveri Jurković Majić u poštanski je sandučić stigla obavijest iz središnjice HDZ-a

Dotadašnja čelnica Povjerenstva za obrazovanje i znanost Gradskog odbora HDZ-a za Bandićevu se zamjenicu, naime, kandidirala bez suglasnosti svoje tadašnje stranke. Pa joj je tim činom, kažu u HDZ-u, automatski prestalo članstvo, čime je Olivera Jurković Majić podijelila sudbinu Zlatka Hasanbegovića, koji je na lokalnim izborima podržao nezavisnu Brunu Esih.

S njom nema pregovora

Poznata je kao stručnjakinja u području gospodarstva pa njoj bliski HDZ-ovci kažu da očito nije bila zadovoljna svojom pozicijom u stranci. I sami ističu da nije dobila ono što je zaslužila. U pregovorima za liste na lokalnim izborima ostala je zaboravljena pa je očito, dodaju, krenula putem koji je nudio više, iako je još 2015. godine prije parlamentarnih izbora u cilju jačanja GO HDZ-a kooptirana u zagrebačku organizaciju kao istaknuta članica stranke, uz još njih sedam, među kojima je bio i Hasanbegović. Tu je odluku podržao i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Članovi Stranke rada i solidarnosti pak još nisu upoznati s novom zamjenicom gradonačelnika, koju je Bandić postavio na tu funkciju kao ženu koja je, kako je naglasio, “realizirana u svom poslu”. Kažu tek da poštuju gradonačelnikov izbor. Olivera Jurković Majić slovi za stručnjakinju za marketing i već godinama predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), a kao prodekanica predstavljena je i na službenom prezentiranju Bandićeva programa na Velesajmu. Sudjelovala je na mnogim stručnim skupovima i tribinama, predavala i na stranim fakultetima, napisala je dvije knjige, “Poslovne komunikacije” te “Pisane poslovne komunikacije u turizmu”, a s obzirom na to da već desetljećima radi u sektoru obrazovanja, često je se pita i za mišljenje o toj temi. Osim što predaje na visokoj školi koju su prije 15 godina pokrenuli ekonomist Đuro Njavro i bivša ministrica Ljerka Mintas Hodak, nova dogradonačelnica profesorica je etike i poslovnog dopisivanja u Prvoj ekonomskoj školi u Medulićevoj ulici, u kojoj je prati glas da je stroga te da se s njom ne da pregovarati oko bolje ocjene.

Selfiji na Facebooku

– Ili znaš ili ne znaš – komentiraju učenici, koji bez obzira na to profesoricu zovu na svoje norijade. Nisu rijetkost ni “selfiji” na nastavi s učenicima, što Olivera Jurković Majić objavljuje i na svojem profilu na Facebooku. Opću je gimnaziju ova 56-godišnjakinja završila u rodnom Stocu 1979. godine, a doktorirala je na Sveučilištu u Zagrebu 2010. godine na temu “Politika međunarodne trgovine i konfliktnost nacionalnih interesa”. Poslijediplomski studij iz poslovne ekonomije 2007. je godine pak završila na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.