Home Društvo URNEBESNO UPOZORENJE HGSS: Dragi turisti, mogli biste shvatiti da je i pad...

URNEBESNO UPOZORENJE HGSS: Dragi turisti, mogli biste shvatiti da je i pad vrsta leta…

SHARE

„Zrak je čist, nebo je plavo, more je divno, planine su visoke i onda se izgubite. Koga ćete zvati? 112, a ne Istjerivače duhova“, prva je točka ‘pisma upozorenja’ koje je HGSS objavio na društvenim mrežama uoči početka turističke sezone.

Naslovili su ga ‘Dragi turisti, opet je došlo to doba godine’, i objavili na engleskom, njemačkom, talijanskom i češkom jeziku.

Duhovite objave Hrvatske gorske službe spašavanja već neko su vrijeme hit na društvenim mrežama, a među komentarima na ovogodišnje upozorenje neopreznim turistima na Facebooku ističe se pitanje korisnice smije li ga proslijediti američkom nacionalnim parkovima Yellowstone i Glacier.

HGSS turiste koji dolaze u Hrvatsku moli da guglaju što je bura (ali da stvarno guglaju!), da se ne precjenjuju, da im vjeruju kad kažu da se ne planinari u japankama i podsjećaju ih da voda znači život, pa bi bilo dobro da malo razmišljaju o njoj.

„Snimanje selfija na rubu litice mogla bi biti posljednja stvar koju ćete napraviti prije nego shvatite da je i pad vrsta leta“, upozorava HGSS u ovogodišnjem urnebesnom upozorenju turistima.