Home Zanimljivosti 3 činjenice zbog kojih su žene najviše napaljene

3 činjenice zbog kojih su žene najviše napaljene

SHARE

Znate onu staru narodnu poslovicu, „Sto ljudi, sto ćudi“, ona bi se u ovom slučaju mogla prevesti kao „Sto žena, dvjest’o odgovora“. Naime u anketama koje su rađene proteklih godina, a koje su u sebi sadržavale pitanje za žene „Što vas to“pali“ kod muškaraca“, naučnici nisu mogli da dobiju jedinstven odgovor, ali … dobili su više njih. Ekipa portala Eros.ba je sve te odgovore svrstala u tri grupe i evo kada su to, ili što to podiže stepen seksualnog uzbuđenja kod žena.

 

  1. Priroda

Nije ni živa ni mrtva priroda, ako ste na to pomislili, nego jednostavno priroda ili sama biologija žene. Naime utvrđeno je da su žene ekstremno napaljene sredinom menstrualnog ciklusa u tzv. Danima ovulacije, tada žena ima najjaču želju za seksom. Takođe, istraživanja su i dokazala da tokom navedenih dana žena luči hormon koji čak i muškarci mogu osjetiti te time postaje privlačnija i poželjnija pripadnicima jačeg spola.

 

  1. Ono nešto“

Možemo ovo nazvati raznim imenima, ali ono što seksualno privlači žene na muškarcima, razlikuje se od jedne do druge. I pored brojnih pokušaja naučnici nisu uspjeli napraviti opšti obrazac, šta je to. Tako neke žene kod muškaraca seksualno privlači, određeni dio tijela, neke kako on hoda ili govori, neke njegov osmijeh … Znači, postoji to nešto, ali šta … to već sad zavisi od jedne do druge.

 

  1. Šarm

I po tko zna koji put je ponovo potvrđeno da većina žena ipak pada na muški šarm. Znači muškarci ukoliko posjedujete smisao za humor, elokventni ste, romantični, pridržavate se pravila bontona, posjedujete solidno znanje o raznim stvarima … onda vam je uspjeh kod pripadnica suprotnog spola zagarantiran.