Home Zanimljivosti Niste raspoloženi? Ova četiri savjeta sigurno će vam pomoći rasplamsati želju za...

Niste raspoloženi? Ova četiri savjeta sigurno će vam pomoći rasplamsati želju za seksom

SHARE

Ponekad jednostavno niste raspoloženi za seks, a ni vaš partner ne izgleda baš oduševljen idejom. Umorni ste od radnoga tjedna, posla i obaveza, i sve što želite je pola sata odmora uz televiziju i krevet. I pri tome mislite na spavanje, čega vam već danima kronično nedostaje, a primijetili ste i da niste jedini s podočnjacima.

I to je sasvim u redu. U trenutcima kada vas oboje obuzme ovakva letargija, kao jedina opcija vam se nameće odlazak na spavanje. No ne nužno. Ponekad i lijene “igrice” u krevetu mogu imati bolji utjecaj na vašu vezu od znojnog, maratonskog seksa.
Da se razumijemo, seks je zabavan bio on razuzdan ili nešto manje divlji, dodatno vas povezuje s partnerom i važan je dio svake ljubavne veze. Ali, treba biti realan i uzeti u obzir i druge opcije.

Seksolozi ističu važnost maženja, ljubljenja i svih onih “izgubljenih vještina” koje ljudi zapostavljaju u vezi. I grljenje ističu kao važan fizički kontakt između dvoje ljudi. Stvaranje bliskosti dugotrajan je proces, ali treba ga i redovito obnavljati.

Kako ne biste upali u rutinu i podlegli poslu i problemima, pokušajte seksualnu želju potaknuti jednim od ovih savjeta.

1. Masaža

Kratka ili duga, nije važno, masaža je primjer fizičkoga kontakta koji vas može zbližitii s partnerom. Nakon dugog radnog dana, masaža ne samo da može opustiti i pomoći kod ukočenosti, već je dokazano i da pojačava želju za seksom. Da biste ju “izveli” kako treba, koristite ulje za masažu, ili bilo koje ulje za njegu tijela. Savjetuje se da počnete polako, cilj je opustiti osobu koju masirate, a ne ozlijediti ju. Isto tako jedan od uobičajenih načina je krenuti od stopala put gore jer na taj način potičete cirkulaciju. No najvažnija od svega je, naravno, komunikacija. Slušajte partnera i pitajte ga kakvi mu pokreti odgovaraju.

via GIPHY

2. Ljubljenje

Poljubac je uvijek poseban i intiman, kakav god bio, ali strastveno ljubljenje dokazano potiče želju za seksom. Pokušajte s partnerom rasplamsati stvari jednim kratkim poljupcem, a zatim nastavite pojačavati intenzitet. Ako ste se oboje navikli na brzinski “cmok” prije odlaska na posao, ovo će vam sigurno biti ugodna promjena.

via GIPHY

3. Igre

Društvene, kartaške, kakve god, kada se u igranje igrica uključi svlačenje, stvari postaju zanimljive. Ako se vi i partner inače opuštate igrajući kakvu igru, začinite to vaše druženje tako što ćete se riješiti nekih dijelova odjeće. Najvažnije od svega je da ste opušteni i da vam je zabavno.

via GIPHY

4. Maženje

Iako ste navikli sjediti na kauču i gledati televiziju udaljeni jedno od drugoga, pokušajte se s partnerom povezati jednostavnim maženjem. I tko zna, kada osjetite njegove ruke na sebi, možda se u vama javi i želja za nečim osim maženja.

via GIPHY