Home Crna kronika “Plavi kit” nasukan – Ruska policija uhitila administratora opasne igrice

“Plavi kit” nasukan – Ruska policija uhitila administratora opasne igrice

SHARE

Ruska policija uhitila je administratora igre ‘Izazov plavog kita’, kojeg se povezuje s smrću nekoliko desetaka maloljetnika u Rusiji, odakle se ova samoubilačka igra proširila na cijeli svijet.

Nakon uhićenja istražitelji su ga slomili te im je, kako navodi Daily Mail jecajući priznao da je putem interneta tražio žrtve kojima je zatim davao morbidne zadatke koje su trebali ispunjavati, a mnogi od njih uključivali su samoozljeđivanje.

Na pitanje istražitelja koji je bio posljednji zadatak odnosno kako igra završava, Sidorov je odgovorio da u posljednjem zadatku igrač mora počiniti samoubojstvo.

Policija ga povezuje sa smrću najmanje 32 osobe, uglavnom siromašnih srednjoškolaca, a uhićen je tijekom policijske akcije, koja je pokrenuta nakon što je jedna od njegovih žrtava, 14-godišnja djevojčica završila u bolnici.

Prilikom uhićenja Sidorov je kod sebe imao pet mobitela, tablet i nekoliko SIM kartica.

Igra stvorena u Rusiji proširila se širom svijeta, a kako smo već pisali, ‘zakucala’ je na vrata Hrvatske. Iako institucije nisu zabilježile da je igraju, informacije o njoj proširile su se među mladima.

Tvorac ove morbidne igre, 21-godišnji Philipp Budeikin, također je uhićen, sredinom svibnja, a povezuje ga se sa smrću 16 maloljetnica koje je uspio nagovoriti da počine samoubojstva.

Zločin je priznao, izjavivši da su njegove žrtve bile biološki otpad, od kojih društvo ne bi imalo nikakve koristi te ga je od takvih morao očistiti.

Zanimljivo, nakon što je uhićen, psihopat je od obožavateljica primio nekoliko desetaka ljubavnih pisama.