Home Šport Plesni klub Dance Factory Ljubuški i Studio Pokret Međugorje ostvarili odlične rezultate...

Plesni klub Dance Factory Ljubuški i Studio Pokret Međugorje ostvarili odlične rezultate u Hrvatskoj

SHARE

Na otoku Krku jučer  je održano plesno natjecanje pod nazivom Island dance competition koje je trajalo od 9-11 lipnja.

Na plesnom natjecanju predstavili su se plesači pod vodstvom Lidije Ereš, koja vodi i trenira dva lokalna kluba registrirana i poznata pod PK Dance Factory Ljubuški  i Studio Pokret Međugorje. Na natjecanje su krenule dvije grupe juniora koji su fantastično predstavili našu BiH osvojivši jedno 1.mjesto i jedno 2.mjesto u svojoj kategoriji.

Moramo priznati da smo ponosni budući da je konkurencija bila zaista velika“, rekli je Pehar.

Na natjecanju se se predstavili plesači iz čak 8 zemalja i to : Srbija, Češka, Austrija, Crna Gora, Italija, Slovenija, Hrvatska i BiH gdje je bilo preko 1000plesača.

„Island dance competition – Krk“ predstavlja manifestaciju namijenjenu plesnim klubovima, organizacijama.  U prvom dijelu koje  se 10. lipnja održalo natjecali su se plesači uzrasta od 3 do 30 godina u umjetničkim i street plesovima (jazz ballet, show dance, contemporary, hip hop, street dance…).

Stručni žiri koji su činili profesionalni plesači i koreografi odabrali su najbolje među najboljima, plesače su očekivali medalja, diplome, ali i specijalna priznanja i vrijedne nagrade.

Drugi dio manifestacije posvećen je edukaciji mladih plesača i plesačica. Seminari su se održavali 9.lipnja, gdje su vodili i sudili Enzo Celli (Italija) i Miloš Isailović (Srbija), Tilen (Slovenija) i  Jose de la Cruz (SAD) za raznovrsne radionice suvremenog plesa .

Sljedeći tjedan pripremamo se za još jedno plesno natjecanje  u Vitezu, s kojom ćemo završiti ovu sezonu, a gdje vodimo manje skupine koji će se natjecati u 3 kategorije. Budući da smo kroz godine svog rada zaista ostvarili mnogobrojna prva mjesta, očekujemo i ovaj put odlične rezultate naših plesača. S novom sezonom startamo 1.9. kada ćemo objaviti i upis novih članova u Ljubuškom i Međugorju“, kazala je Pehar.