Home Društvo BAUK IZAŠAO IZ ORMARA: ‘DA MI NA TRAJEKTU ZA BRAČ VIČETE ARSENE...

BAUK IZAŠAO IZ ORMARA: ‘DA MI NA TRAJEKTU ZA BRAČ VIČETE ARSENE PEDERU, JA VAS NE BIH TUŽIO’

SHARE

Gost Direkta bio je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk koje je evo baš htio da ga građani vrijeđaju ali mu nije baš uspjelo.

Što to znači kad te ljudi neće ni vrijeđati, znači li da ste onda stvarno bezvrijedni ili što? 

Mi smo željeli da nitko zbog nas ne završi u zatvoru i nije završio. No, očito je da se može završiti u zatvoru, u ovom slučaju novčana kazna bila bi primjerenija.

A da vam ja negdje na trajketu za Brač pred svima vičem “Arsene pederu, Bauče puši”, je li bi vas to uvrijedilo? 

Ja mislim da ne biste prenoćili u zatvoru, ja vas ne bih tužio. Da se takvo nešto dogodilo, hipotetski pričamo, tražio bih zaštitu od posade. Naravno mala je ta granica, ako me spriječite u fizičkom kretanju to bi bio prvi problem. Slažem se tanka je ta granica, a policija je u ovom slučaju ocijenila da ta granica nije prijeđena. Dečki su završili u zatvoru zbog uvrede. Ovo što su oni napravili je neprihvatljivo i kažnjivo, ali mislim da je prestroga kazna.

Zanimljivo je da se svi incidenti i fizički napad na Zdravka Mamića i ovaj verbalni na Janicu, događa na Braču ili na trajketu za Brač, vi ste Bračanin, što ste vi postali tako agresivni ? 

To nije usporedivo. Ujedno ovdje je trajekt samo došao do Brača.

Nije li baš nekidan iz ureda Janice Kostelić stigla vijest da se počeo primjenjivati i HNS je počeo implementirati stavke tog zakona u svoj Statut? 

Zakon o sportu donesen je u srpnju 2015. godine, HND je bio dužan uskladiti status prošao je veći broj mjeseci dok ga nisu uskladili, ali nisu počeli po njemu raditi.