Home Gospodarstvo FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje...

FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje širenje zelene mreže

SHARE

Nakon što je nedavno najavljen dolazak FlixBusa u Bosnu i Hercegovinu, sutra, 15. 6. u 10:00h iz Sarajeva kreće prva zelena linija FlixBusa. München, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, samo su neki od gradova iz zelene mreže povezani sa 7 destinacija u Bosni i Hercegovini. Time je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna polazišna točka FlixBusa u BiH. Zahvaljujući partneru Biss tours-u iz Zenice, upravo je i pokrenuta ova prva zelena linija Sarajevo <> Dortmund koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite.

˝Znanje i iskustvo tijekom posljednjih dvadeset i pet godina naučili su nas prepoznati dobre prilike na tržištu. Težeći daljnjem rastu i razvoju vrlo brzo smo prepoznali poslovni model ovog europskog start-upa FlixBusa kao dio naših budućih planova i našeg poslovnog rasta. Stoga smo odlučili uči u zejedničku suradnju.˝ – izjavio je Samir Hamžić, direktor Biss toursa.
U daljenjem razvoju zelene mreže, FlixBusu se prošlog tjedan priključila i tvrtka Centrotrans.

„Centrotrans kao prijevoznik s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom, izražava svoje zadovoljstvo što je postao partner FlixBusa, te ušao u ovaj inovativan poslovni model. Ovom suradnjom, koristeći FlixBus platformu, postojećim i budućim putnicima omogućiti ćemo kvalitetno, brzo i u svakom trenutku dostupno putovanje. Ujedno s FlixBusom, putnicima dajemo mogućnost korištenja široke mrže linija kroz koje se otvaraju novi putevi i veze Bosne i Hercegovine s gradovima diljem Europe.˝ – izjavio je Safudin Čengić, direktor Centrotransa

U suradnji s partnerima putnicima će se omogućiti putovanja iz još nekoliko novih destinacija diljem Bosne i Hercegovine. Do kraja godine otvoriti će se dodatnih 10ak zelenih linija te time povezati još više destinacija diljem Europe.
˝Cilj nam je putnicima iz BiH osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH. Smatramo ovu državu izuzetno turistički atraktivnom te vjerujemo da ulazak u ovu široku europsku mrežu linija na globalnoj razini može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss toursom i Centrotransom s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima.˝ – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.