Home Zanimljivosti Sjećate li se domaćice koja je glasom prije osam godina pokorila svijet?...

Sjećate li se domaćice koja je glasom prije osam godina pokorila svijet? Gdje je i kako živi danas?

SHARE

Postala je globalna senzacija 2009. kad je pred žirijem britanskog talent showa otpjevala “I Dreamed A Dream”. Dotad nezaposlena Škotkinja Susan Boyle (56) svojim je glasom zadivila svijet. Pobijedila je u “Britain’s Got Talent” i postala zvijezda, no nije se znala nositi sa slavom. Njezin prvi album bio je apsolutni hit, a objavila ih je još šest i ukupno prodala više od 25 milijuna albuma. Njezino se bogatstvo procjenjuje na 22 milijuna funti. U međuvremenu se povukla iz show businessa i vratila se u svoje selo Blackburn u Škotskoj, gdje živi sa svojom mačkom.

“I danas se bojim da neću imati dovoljno novca da platim račune i zato ne trošim puno. Moj cilj je sad imati dobre prijatelje i obitelj oko sebe te trošiti novac koji sam zaradila razumno. Nakon što mi je majka umrla, sjedila sam u mraku u ovoj kući jer nisam mogla platiti struju. Najveći mi je strah da se to ne ponovi”, rekla je Boyle, koja je kupila vilu vrijednu 300.000 funti, no svejedno živi u obiteljskoj kući u rodnom selu. Prije četiri godine dijagnosticirali su joj Aspergerov sindrom, koji je inače na autističnom spektru, zbog čega joj je laknulo.

“Cijeli život su mi govorili da sam spora i da nešto ne valja s mojim mozgom. Nadam se da će moje priznanje pomoći drugima koji se bore s mentalnim zdravljem”, rekla je Susan, koja se ovo ljeto vraća nastupima nakon dugo vremena. Nastupit će u Glasgowu na festivalu.
“Nema boljeg od sviranja pred domaćom publikom. Ta energija je nenadmašna”, rekla je Boyle, koja ipak ne planira biti eksponirana na svjetskoj razini.