Home Zanimljivosti 5 genijalnih načina za rezanje lubenice – gotovo je za čas!

5 genijalnih načina za rezanje lubenice – gotovo je za čas!

SHARE

Lubenice su na štandovima već desetak dana, a kako biste uštedjeli vrijeme na njihovom rezanju donosimo vam 5 odličnih i brzih načina na koje to možete učiniti.

1. Prutići na izvlačenje

Prepolovite lubenicu na pola i odrezanom stranom je položite na dasku za rezanje. Izrežite je okomito i vodoravno i poslužite. Ovaj način je idealan ako se želite što manje isprljati jer možete lubenicu držati za zeleni dio.

foto: screenshot/Youtube

2. Kockice

Odrežite bočni dio lubenice kako bi mogla “sjediti” na njemu. Potom nožem skinite svu koru. Prerežite je vodoravno na debljinu od 2-3 cm, a potom režite kockice.

foto: screenshot/Youtube

3. Na štapiću

Prerežite polovicu lubenice na pola. Ako imate jako veliku lubenicu možda ćete i te polovice trebati izrezati još jednom po dužini. Dobit ćete trokutasti oblik lubenice i potom je režite na debljinu od cca 2 cm. Zarežite nožem u sredini kore lubenice i stavite štapić od sladoleda.

foto: screenshot/Youtube

Pogledajte i video: 

4. Lubenica u lubenici

Prerežite lubenicu na pola. Zarežite nožem uzdužno ali nemojte je prerezati. Ostavite prostor od cca 3 cm do rubova lubenice. Potom režete unutrašnjost lubenice u lubenici. Pravite nožem uzdužne trakice, a onda poprijeko da dobijete kockice. Istresite kockice u posudu i izvadite eventualne kockice koje su vam ostale u lubenici. Bit će vrlo efektno ako poslužite lubenicu u lubenici.

Kako to točno napraviti pogledajte u videu:

 

5. Trokutići u lubenici

Prerežite lubenicu na pola, a potom i polovice na pola. Izrežite lubenicu uzdužno uz koru i potom režite na kriške. Pomaknite prstima cik-cak da bi se komadi lakše uzimali.

Pogledajte u videu kako se to radi: