Home Crna kronika Uhićen pomoćnik Turčina Sezera sa Viskoke glavice, koji je uzrokovao prometnu u...

Uhićen pomoćnik Turčina Sezera sa Viskoke glavice, koji je uzrokovao prometnu u kojoj je poginuo otac petoro malodobnih sinova sa Širokog Brijega

SHARE

Kako je u biltenu “Halo 122” javljeno iz MUP-a ŽZH, u četvrtak u 20.40 sati uhićen je vozač koji je izazvao prometnu nesreću u mjestu Podvranić, na magistralnom putu M6.1 Široki Brijeg – Posušje, a u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Podsjetimo, u četvrtak u 18.40 sati, na magistralnoj cesti M6.1, u mjestu Podvranić, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba zadobila je tjelesne ozljede, a na dvama motornim vozilima nastala je velika materijalna šteta.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Široki Brijeg. Izvršenim očevidom utvrđeno je da su u nesreći sudjelovali motorno vozilo marke Renault Laguna, bh registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin E. Z. (48) a koje se kretalo u smjeru Posušja, i motorno marke VW Passat, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji BH državljanin, a koje se kretalo u smjeru Širokog Brijega, priopćeno je iz MUP-a ŽZH-a.

 

Nadalje, očevidom je utvrđeno da je vozač Renaulta u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom koje je potom prešlo u lijevu kolničku traku, gdje je ostvarilo kontakt s motornim vozilom marke Passat koje se kretalo iz suprotnoga smjera.

U prometnoj nesreći vozač Passata zadobio je po život opasne ozljede, od kojih je na licu mjesta podlegao, dok je vozač Renaulta zadobio ozljede koje su medicinski sanirane u CUM Mostar, gdje je prevezen vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg.

U četvrtak u 20.40 sati, prema naredbi županijskog tužitelja, policijski službenici PU Široki Brijeg lišili su slobode vozača Renaulta, crnogorskoga državljanina E. Z. (48), i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

Kako se neslužbeno saznaje riječ je o Emiru Zaimoviću uposleniku i jednom od rukovodećih kadrova turske tvrtke Asja čije je sjedište na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu.