Home Crna kronika Filmske scene u Mostaru: Razjarena gomila upala u Policijsku stanicu da izvuče...

Filmske scene u Mostaru: Razjarena gomila upala u Policijsku stanicu da izvuče prijatelje iz zatvora

SHARE

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije u srijedu su bili na nogama nakon što su im njihove kolege iz postaje Jug u prigradskom naselju Buna u 21.30 sati uputile poziv za pomoć, jer je situacija nakon incidenta u kafani “Ćuprija” izmakla kontroli, piše Dnevni avaz.

Izvukao pištolj

Najprije je Policijskoj postaji Buna nepoznata osoba prijavila da je skupina muškaraca koji su sjedili u restoranu, nakon vrijeđanja gostiju, počela razbijati inventar te je na mjesto događaja odmah upućena policijska patrola.

No, dolaskom policije, nastala je opća gužva, a incident je eskalirao kada je jedan od trojice najglasnijih gostiju, koje su pripadnici PP Buna htjeli privesti, izvukao oružje i uperio ga u policajca.

Pokušali pobjeći

U međuvremenu su alarmirani pripadnici Interventne policije iz postaje Centar, koji su prepriječili put razjarenoj trojki koja je pokušala pobjeći neregistriranim automobilom.

Nakon što su privedeni u policiju na Buni, ostatak njihovog društva zaputio se prema postaji, usljed čega je zatražen angažman Specijalne policije HNŽ. Ipak, do njihove intervencije nije došlo, jer su policajci koji su bili na terenu, uspjeli situaciju staviti pod kontrolu. Neslužbeno, i u PP Buna je razbijeno jedno staklo.

Bez službenih podataka

Službenih informacija o događaju jučer nije bilo, a zanimljivo je da, u odnosu na prethodne dane, nije bilo ni policijskog biltena, dok je glasnogovornik MUP-a HNŽ na odmoru.

Štaviše, dežurni tužitelj Spomenko Jukić, koji je potvrdio da su nakon ovog događaja tri osobe sa područja Čitluka uhićene, kazao nam je da je indikativno to da je o incidentu obaviješten iz PP Buna, umjesto da mu informaciju da dežurni u OKP PU Mostar.