Home Crna kronika ZATVORENA JADRANSKA MAGISTRALA: Veliki požar kod Makarske gasi stotinjak vatrogasaca, evakuirani turisti...

ZATVORENA JADRANSKA MAGISTRALA: Veliki požar kod Makarske gasi stotinjak vatrogasaca, evakuirani turisti i dio stanovnika

SHARE

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Požar iznad magistrale izbio je u 2,25 sati, a odmah nakon dojave na teren je izišlo stotinjak vatrogasaca iz Trogira, Seget Vranjice, Kaštela, Podstrane, Omiša, Splita, Dugog Rata, Gata, Kučića, Zadvarja, Klisa, Dugopolja, Solina, Lovreća, Zagvozda i Imotskog.

Tijekom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci DIP Divulje i DIP Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske, Tučepa, Brela, Promajne i Podgore. Od jutros gasiteljima u gašenju pomažu tri kanadera.

Bura, koja na tom području puše od subote, u jačanju je i jaki vjetar radi probleme vatrogascima na terenu, pa su mnogi od njih jutros zatražili intervenciju ispiranja očiju. Gori gusta borova šuma i maslinici. Za sada se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.

Evakuirani su gosti hotela “Sirena” i dio stanovništva samog Porta. Na cijelom području Podgore isključena je struja i zatvorena Jadranska magistrala, pa je jedini put prema jugu autocestom preko Baške Vode i tunela Svetog Jure do Ploča. Također je zatvorena cesta prema Biokovu i Svetom Juri.

HRT.hr