Home Društvo Zatvorena cesta Makarska-Vrgorac i Jadranska magistrala

Zatvorena cesta Makarska-Vrgorac i Jadranska magistrala

SHARE

Zbog požara je za sav promet zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac te Jadranska magistrala (DC8) od Makarske do Tučepa, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi. Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni radova na 91. km kod čvora Popovec u smjeru Zagreba vozi se u koloni od jednog 1 kilometra.

Na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje, zbog zaustavljenog vozila zatvoren je vozni trak na 23. km (ispred tunela Škurinje) u smjeru Zagreba.

Od 19. juna do 30. juna svakog radnog dana, osim nedjelje i praznika, od 8 do 16 sati zatvara se županijska cesta Ž3106 Klinča Sela (D1) – Kupinec- Pisarovina (D36). Obilazak za sva vozila (osim autobusa koji se propuštaju) je od D1 (Stara Karlovačka raskrižje za Rakov Potok) – Horvati – Kupinečki Kraljevec-Kraljevečka cesta-Starjak (LC1037 – Bregana Pisarovinska-Velika Jamnička-Bratina (ŽC3106) -Kupinec i obrnuto.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prelazima Bregana (kolona je duga oko 1 km) te Rupa i Pasjak.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Na ostalim graničnim prelazima promet se odvija bez dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.