Home Crna kronika Bivši radnik Slavonija Di glumio “zaštitara”: V.T. ubojstvo osobe romske nacionalnosti pokušao...

Bivši radnik Slavonija Di glumio “zaštitara”: V.T. ubojstvo osobe romske nacionalnosti pokušao prikriti vatrom

SHARE

U MUP-u HNŽ-a održana je konferencija za novinare u povodu pronalaska ostataka jedne muške osobe nakon požara u bivšem salonu namještaja na Rudniku.

Kako je rečeno, dvije osobe romske nacinalisti 1992. i 1991. godište došle su objekat Slavonije Di s namjerom da otuđe sekundarne sirovine. U objekt su ušli kroz razbijeno staklo i u tom momentu ih je dočekao čuvar objekta V.T. koji ih je upozorio ispalivši hitac iz službenog pištolja u zrak.

Nakon upozorenja, jedan od provalnika uspio je pobjeći kroz razbijeni prozor a drugog je V.T. stigao i počeo ga drškom od pištolja udarati po tijelu.

Prilikom naguravanja i tuče između ove dvije osobe V.T. Je ispalio jos jedan hitac koji je usmrtio osobu. Sve to vidjela je osoba koja je uspjela pobjeći kroz razbijeni prozor i ona je jedan od ključnih svjedoka nemilog događaja.

Nakon što je shvatio što je učinio, V.T. je zapalio zavjesu kako bi vatrom prikrio tragove. Vatra se ubrzo proširila, pa je izgorio cijeli objekat.

V.T. (1958.) je priveden i danas će biti predan Tužiteljstvu HNŽ-a na dalje postupanje.

Inače, V.T. je bivši djelatnik Slavonije Di, iako više nije zaposlen u tom poduzeću, niti je bio ovlašten štititi objekat. Policija će ovo djelo kvalificirati kao ubojstvo, a uslijedit će i optužba za paljevinu.