Home Zanimljivosti 8 najčudnijih gradova na svijetu

8 najčudnijih gradova na svijetu

SHARE

Fucking (Austrija) iako nosi ovo ime već stoljećima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svjetskom ratu ušli američki i britanski vojnici…

Ako mislite kako su vam grad i susjedstvo čudni, nakon što saznate više o gradovima s ove liste, vrlo vjerojatno ćete promijeniti mišljenje i shvatiti kako živite u mirnom i dosadnom gradu ili kvartu…

1. Supilinn (Estonija)

Ukoliko volite jednostavnost, samoću i povrće, ovaj mali estonski grad pravo je mjesto za vas. Mnoge su kuće ovdje drvene i neobične, a ulice nose imena po vrstama povrća.

2. Accident (SAD)

Smješten u Marylandu, ovaj gradić po popisu stanovništva od prije pet godina broji 325 duša. No, najbolja je stvar što se građanin ‘Accidenta’ naziva ‘Accidental’.

3. Elista (Rusija)

Ovaj grad još je poznat i pod nazivom ‘šahovski grad‘. Očito su arhitekti i dizajneri bili zaljubljeni u ovu igru, jer u gradu na svakom koraku možete naići na šahovske table i ostale stvari vezane uz ovaj sport.

4. Thames (Kina)

Iako je smješten u srcu Kine, grad je čista imitacija klasičnog britanskog grada. Engleska arhitektura, kuhinja, pa čak i crvene govornice ovdje su preslikane, tako da ako želite posjetiti Englesku, idite u Thames.

Engleska u srcu Kine (Foto: AFP)

5. Fucking (Austrija)

Iako nosi ovo ime već stoljećima, globalno je postao poznat kad su u njega u Drugom svjetskom ratu ušli američki i britanski vojnici. Stanovnici su jednom pokušali promijeniti ime, ali je ipak zaključeno kako bi na taj način dolazilo manje turista, posebno britanskih i američkih.

6. Monowi (SAD)

Nalazi se u Nebrasci, a vjerojatno je jedini grad na svijetu u kojem živi tek jedna osoba. To je stara gospođa, koja posjeduje bar i knjižnicu te ih otvara kad naiđu gosti.

7. Coober Pedy (Australija)

Ovo smo već vidjeli na filmskom platnu, no u Australiji postoji pravi grad koji se nalazi ispod zemlje, napravljen na mjestu napuštenih rudnika. Znan je kao opušteno i zanimljivo mjesto, posebno za vrijeme velikih ljetnih vrućina.

Coober Pedy (Foto: Screenshot/Youtube)

8. Miyake – jima (Japan)

Stanovnike ovog japanskog grada plaća vlada da tu žive. Grad se nalazi praktički na aktivnom vulkanu i stanovnici su izloženi iznimno visokoj koncentraciji sumpora cijeli dan. Mnogi stanovnici iz tog razloga prisiljeni su nositi gas maske24 sata dnevno.