Home Šport Što bi rek’o dr. Arslanagić: “Igrači u BiH više liče na bojlere...

Što bi rek’o dr. Arslanagić: “Igrači u BiH više liče na bojlere nego na sportaše”

SHARE

Legendarni bh. golman Abas Arslanagić nipošto nije iznenađen što se bh. rukometaši nisu plasirali na Europsko prvenstvo…

BiH je u Beču protiv Austrije imala dobrih 40 minuta igre i vodstvo, a onda je došlo do raspada i Austrija na kraju odlazi na EP u Hrvatskoj, a nama ostaje nada da ćemo jednog dana ipak napraviti rezultat.

Ništa se suštinski nije promijenilo. Poznata lica koja već duže vrijeme vedre i oblače rukometom samo su se izrotirala na pozicijama ili su šansu dali nekom novom iz njihovog miljea koji će svirati kako oni kažu. Tako ne možemo naprijed, valjda je to svima jasno. Potrebno je sve srušiti i krenuti iz početka, imamo talenata od kojih se mogu napraviti velika imena, ali na njih niko ne obraća pažnju, rekao je Arslanagić za “Glas Srpske”.

To više nije nikakvo iznenađenje. Neću da pričam za ostale, ali znam da Hrvatska i Slovenija rade onako kako treba, ulažu mnogo u mlađe kategorije, imaju kadetske i juniorske lige… U BiH to ne postoji. U Premijer ligi je mnogo veterana koji više liče na bojlere nego sportaše. Ne treba biti mnogo pametan pa vidjeti da se sve radi naopako, što na kraju krajeva dokazuju rezultati, dodao je legendarni Banjalučanin.

On je također komentirao i to da Bilal Šuman ulaže svoj novac kako bi spasio reprezentaciju od najgoreg scenarija.

Znam ga kao dobrog rukometaša i stručnjaka koji je karijeru gradio u Danskoj. Vidim da mu je mnogo stalo, nastoji da popravi sve što ne valja, ali ne može sam. Osjetio sam nešto slično na svojoj koži, jer dok sam bio izbornik osigurao sam 170.000 maraka, a nitko mi nije rekao ni hvala, zaključio je Arslanagić u razgovoru za banjalučki list.