Home Zanimljivosti DM – tu sam magarac, tu mi žena kupuje

DM – tu sam magarac, tu mi žena kupuje

SHARE

Uobičajno popodne u obitelji Jurić prekinula je Ivana sa rečenicom od koje svakom muškarcu zastane dah. (Ne nije ta, đubre perverzno)

“Dario, idemo do DM-a, nema toalet papira”. Dario je naivno pokušao odgoditi neminovno, pitajuć: “Ali zašto ću ti ja”. Odgovor je otklonio i najmanje sumnje: “Da mi pomogneš ponijeti” !! Sve je bilo jasno, DM – poznati muški kriptonit i ovaj će put baciti jednog muškarca u minus.

Na samom ulazu u DM Dario čita nagradnu igru: Od 280m2 prostora pronađite 1m2 muškog odjeljka i osvojite skuter. Ivana mu govori da pogura kolica koja izgledaju više k’o japaner, rikša… Konta jadan, zadnji put kad je kupila sve u onoj maloj kesici od sirupa nakupilo se 180KM. U startu odma ubacuje 5 paketa vlažnih maramica, jedne za kapke, jedne za lice, treće radler (bezalkoholne).

Bebi dvije vrste sa razređivačom za tvrdu stolicu. Uzima najskuplje njemačke pelene, kaže nek se odma uči. Ubacuje tariguz sa 6 slojeva, kaže Ivana da je ekonomičniji, s jednim listom se brišeš. Zadnji put poslije raštike Dario se do lakta zamazo. Traži dalje tablete za mašinu. On je pita jel to i nju glava boli!? Na reklami vidjela android četkicu za zube, 4 baterije, pomična glava, ergo drška, glasovne naredbe… Dario odma visu priprema, konta nju ćemo na rate. On ubacio 3 kondoma u kolica a ona ih izbaci i ubaci family pack (oximoron) od 48 komada, okusi kiwi, ananas, raštika…

Trpa omekšivača dovoljno da Kim Jong Una smekša, olovaka i šminke k’o da radi na maloj sceni HNK-a. Na zdravoj ishrani kupuje neki zdravi cijeđeni sok, litar 40KM, k’o da je plutonij cijedilo. On joj ne da musli uzet, nećeš futo i onaj od zimus ti se ubuđo, filadendron niko iz njega. Prolaze pored ormara sa fejk mirisima, on prca zaštitara čuvara ključa od ormara, doziva ga Mordana. Ivana mu kupuje univerzalne dioptrijske naočale i pokušava zaustavit japaner na kasi. Dok ona još dodaje losione, HB olovke, britvica za siječu šume…začu se lomljavina stakla. Dario natakario dioptrijske naočale, čelom razbio izlazna vrata dok je počeo 7m od auta zabadat ključ u bravu.

TERS