Home Zanimljivosti Imala glavobolje: ‘Zbog seksa sam završila u kolicima’

Imala glavobolje: ‘Zbog seksa sam završila u kolicima’

SHARE

Nitko ne govori o glavobolji nakon orgazma što je razumljivo, ali želim podići svijest o tome jer sam zbog toga izgubila veliki dio sebe, rekla je Lucinda Allen.

Lucinda (43) je nakon seksa imala glavobolje, ali im nikada nije pridavala veliku važnost. Kasnije su joj liječnici rekli da boluje od rijetke bolesti.

– Glavobolje sam smatrala normalnim, a onda sam dobila krvarenje na mozgu – prepričava Lucinda za britanski Mirror.

Nakon seksa, dok je bila u šestom mjesecu trudnoće osjetila je glavobolju, ali jaču nego inače.

– Nakon orgazama u mojoj je glavi počela ta stara, poznata oštra bol, iznad desnog oka. Inače sam isto imala osjećaj da mi se mozak zamrznuo, ali to nikada nije dugo trajalo. Međutim, ovaj put nije prošla i uskoro sam se našla u agoniji – prepričava Lucinda kako je doživjela moždani udar.

Liječnici su je potom stavili u induciranu komu jer joj je niz moždanih udara paralizirao donju lijevu stranu tijela. Bez obzira na paralizu, Lucinda se izborila da rodi dijete.

– Imam sreće što sam ovdje – kaže Lucinda te dodaje da nikome drugom ne bi poželjela da se susretne s tim stadijem bolesti.

Liječnici ne znaju kako je točno dobila moždani udar.

– Moja neurokirurga vjeruje da imam kongenitalnu abnormalnost u krvnim žilama i da zbog nje imam cjeloživotnu povremenu bol u glavi nakon orgazma – objašnjava Lucinda.

Liječnici su joj dijagnosticirali ‘glavobolju prouzrokovanu seksualnom aktivnošću’. Iako je točan uzrok bolesti još nepoznat, neki neurolozi smatraju kako je uzrokovana povećanjem tlaka mozga. Stoga ljudima sa sličnim problemima preporučuju redovito mjerenje tlaka.

Po povratku iz bolnice Lucinda se posvetila majčinstvu, no bolest joj je to otežavala.

– Kad smo se vratili kući bila sam tužna jer sam izgubila staru sebe. Nisam mogla bila majka kakvu sam sanjala da budem – kaže Lucinda koju je invalidnost jako pogodila.

Muž je preuzeo skrb o djeci i zamjeni pelena dok se Lucinda polako navikavala na nova tjelesna ograničenja.

– Marri-Alice je sada nevjerojatna djevojčica. Moždani udar koji sam doživjela u trudnoći na nju nije utjecao – zaključila je Lucinda.