Home Zanimljivosti SODOMA I GOMORA, ALI PARE DRAGE Vapaj gradonačelnika Novalje: ‘Domaći su nemoćni...

SODOMA I GOMORA, ALI PARE DRAGE Vapaj gradonačelnika Novalje: ‘Domaći su nemoćni pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti; Najgori Englezi!

SHARE

Ljetna festivalska sezona na popularnoj plaži Zrće u Novalji već je počela, a s njom su se pojavili i prvi problemi zbog kojih se gradonačelnik Novalje, Ante Dabo ispričao mještanima. Na službenoj Facebook stranici Grada Novalje objavio je status u kojem se okomio na turiste, a posebno na ‘barbarske i nekulturne’ Engleze, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,

prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mjesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske.

Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu.

Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo.

Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni?

Prije više godina jednom sam rekao da čovjek može ostati, ne daj Bože bez zdravlja, posla ili krova nad glavom, ali da je još uvijek biće vrijedno svakog poštovanja, ali kad se dovedemo u situaciju da moguće izgubimo ljudsko dostojanstvo koje nam svima po rođenju pripada, onda se postavlja pitanje kolika je tome cijena i da li „njegovo veličanstvo“ koje je otisnuto na komadu papira a zove se euro, da li ono može zamijeniti sve one temeljne vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka…

Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni”, piše Ante Dabo, gradonačelnik Novalje.

/Republikainfo.com/