Home Kultura FOTOGALERIJA/VIDEO: Prva večer Mostar Summer Festa uz preraspoloženo Zabranjeno pušenje, vrhunskog Massima...

FOTOGALERIJA/VIDEO: Prva večer Mostar Summer Festa uz preraspoloženo Zabranjeno pušenje, vrhunskog Massima i ples do zore!

SHARE

Mostar Summer Fest već petu godinu zaredom obilježava početak ljeta i ljetnih zabava pod vedrim mostarskim nebom, a sinoć su svoj line-up od čak 30 izvođača na 3 stagea otvorili nastupom mladog benda Floridus, te savršenim plesnim pokretima u kojima su mogli uživati posjetitelji SHOUTGUN natjecanja održanog u Festivalskoj zoni. Nakon Floridusa, glavni stage su okupirali Clockwork psycho, bend iz Slovenije koji je razdrmao publiku do srži i dokazao kako punk nipošto nije mrtav.

Iako je bilo izazovno nakon njihovog nastupa dodatno publiku zagrijati, to je pošlo za rukom Edi Maajki i Frenkiju koji su u svom prepoznatljivom tonu bacali rime u jedan glas s par tisuća posjetitelja. Uživali smo u Edinim hitovima koji su se nizali jedan za drugim, a uz ‘No sikiriki’ koju je dvojac odabrao za kraj svog nastupa, dobra festivalska energija se prolomila magičnom industrijskom zonom. U pauzama od nastupa posjetitelji su kroz druženje u CHILL OUT zoni uživali u plesu na svili, iskoristili priliku za fotografiranje na selfie tornju, pozirali za besplatnu karikaturu i jednostavno chillali u Festivalskom dnevnom boravku.

Možda najiščekivanije ime večeri, Massimo, je oko 23h sa svojim bendom pozdravio publiku i započeo skoro dvosatni nastup obilježen hitovima poput ‘Suze su nam stale na put’ i ‘Iz jednog pogleda’. Bila je to nastup tijekom kojeg je publika uživala u vrhunskom zvuku i emocijama koje je Massimo podijelio sa publikom, te opravdao svoj imidž kao jednog od ponajboljih vokala regionalne glazbene scene.

Večer je nastavljena u nešto žešćem ritmu uz preraspoloženu ekipu Zabranjenog pušenja koji su energičnim nastupom rasplesali publiku do srži! Sejo i ekipa su sa sobom donijeli sjajnu energiju koja se kroz tekstove poznatih ‘Il’ si bos il’ si hadžija’ i ‘Pišonja i žuga’ s glavnog stagea proširila na cijelu Festivalsku zonu. Prva noć Festivala na glavnom stageu je zatvorena uz SASSJU koja je najavila provod koji će prepričavati unucima, a sudeći po reakcijama publike, svoje obećanje je itekako ispunila.

Na e-MOtion stageu su paralelno s glavnim stageom svoje mixeve zavrtili najbolji DJ-evi domaće electro scene, a večer su svim bitovima započeli DJ Deep Dee, DJ Žarko Rebec, DJ Marina Mimoza, DJ Gianni Motta i DJ Mili Sefić. Ispred stagea s odličnim video animacijama ljubitelji electro bitova su od ponoći uživali u setu poznatog sarajevskog DJ dvojca – After Affair, što je bila sjajna uvertira u nastup kakav je pripremio vrhunski njemački DJ i producent Ian Pooley. Nakon Poolyevog višesatnog seta, neumorna publika je nastavila ples do zore uz ritmove koje u svom stilu potpisuju DJ Toni Juranović i DJ Andrej Jelić koji su skoro uz izlazak sunca zatvorili e-MOtion stage.

Sinoćnji provod na Mostar Summer Festu se pokazao kao najbolja pozivnica za večeras kada nas očekuju Hladno Pivo, Mostar Sevdah Reunion te Left Lane Cruiser koji na Fest stižu čak iz Amerike, te odlični DJ-evi poput Petre Dundova i Lee Dobričić. Sigurni smo da će biti užitak slušati ‘Čudna jada od Mostara grada’ pod festivalskim zastavicama, ali i još jednom dočekati zoru uz electro ritmove ekipe sa e-MOtion stagea. Družimo se i večeras na Mostar Summer Festu i FEEL YR V:BE!