Home Kultura Fra Marin Karačić u Tomislavgradu održao koncert duhovne glazbe

Fra Marin Karačić u Tomislavgradu održao koncert duhovne glazbe

SHARE

Trećega dana devetnice svetome Nikoli Taveliću misno slavlje je, nakon molitve krunice svetome Nikoli Taveliću, predvodio fra Marin Karačić, župni vikar na Humcu. Fra Marin je tumačio prispodobu o milosrdnom Samarijancu (Lk 10,29-37) i u propovijedi objasnio svu simboliku i značenje ove prispodobe, spomenuvši kako Bog u Crkvi po sakramentima ima lijek za naše rane.

Liturgijsko pjevanje animirao je zbor Kraljice Hrvata sa naše filijalne crkve na Širokovcu pod ravnanjem fra Marija Ostojića.

Poslije svete mise fra Marin je u našoj prepunoj spomen-bazilici održao i koncert duhovne glazbe.

Fra Marin Karačić je hercegovački kantautor duhovne glazbe. Svoj prvi nosač zvuka U Tvojim rukama, u izdanju izdavačke kuće Laudato, predstavio je siječnju 2015. u dvorani samostana hercegovačkih franjevaca u Zagrebu. Na nosaču je 18 autorskih pjesama, kojima su tema, kako kaže fra Marin “većinom moje molitve, razgovori, pa i “prepirke” s Bogom, te razne situacije koje su me pratile na mom životnom putu i pozivu“. Na projekt se odlučio na nagovor svoga odgojitelja fra Svetozara Kraljevića. Potporu je dao provincijal fra Miljenko Šteko i druga braća franjevci.