Home Društvo Partijaneri pronašli način kako se sasvim legalno omamiti, a njihova omiljena ‘droga’...

Partijaneri pronašli način kako se sasvim legalno omamiti, a njihova omiljena ‘droga’ krije se – u balonima

SHARE

Slike razuzdanih, mladih partijanera na novljanskom Zrću već tradicionalno svake godine izazivaju komentare kako se radi o hrvatskoj Sodomi i Gomori, no ove godine, tvrdi gradonačelnik Novalje Ante Dabo, njihovo ponašanje je prešlo sve granice dobrog ukusa.

Zbog, kako kaže, primitivnog i razularenog ponašanja engleskih gostiju, koji su trenutno najbrojniji posjetitelji Hideout festivala na Zrću, Dabo je prije nekoliko dana čak uputio i ispriku svojim sugrađanima napominjući kako je Novalja ponižena njihovim barbarizmom i nekulturom, piše Večernji list.

S druge strane, Šime Oštarić, direktor tvrtke koja upravlja Zrćem nakon što je u travnju koncesiju na plažu dobio konzorcij Cocomo, tvrdi kako na omiljenoj party destinaciji problema nema.

– Čuo sam za poruku gradonačelnika, nisam ju pročitao pa ju ne želim komentirati. Mogu samo reći da sam ovdje svakodnevno, a na Zrću provodim gotovo cijeli dan i do sada nije bilo niti jednog incidenta. Ljudi su mladi i veseli, došli su se ovdje opustiti, a redarska služba non stop obilazi plažu. Zaštitari Klemm Securityja se nalaze i na ulazu na plažu, uredno kontroliraju sve koji ulaze i što unose i do sada nije bilo nikakvih problema.

Nema nikakvog otpora, a turisti poštuju red – tvrdi Oštarić te napominje i kako dobro surađuju s policijom. Ističe kako su novi koncesionari, konzorcij Cocomo, posebnu pažnju ove sezone posvetili sigurnosti na plaži pa je tako uveden i videonadzor.

– Kamerama je pokrivena cijela plaža, doslovno svaki ‘ćošak’. U slučaju da se nešto dogodi, kamere će sve snimiti– kaže Oštarić za Večernji list.

Zanimljivo je kako je i ove godine među partijanerima na Zrću glavni hit konzumacija balona s plinom dušikovim oksidom.

Iako taj plin nije na popisu droga i najviše se koristi u medicini i u ugostiteljstvu, njegova konzumacija izaziva omamljujuće djelovanje. Nakon udisanja izaziva osjećaj euforije, ali može izazvati i teške halucinacije. Zbog nelegalne trgovine prethodnih godina preprodavačima ovog plina, koji je inače pakiran u metalnim ampulama, na kraj su stali carinski službenici i svakog ljeta u carinskim kontrolama, uz razne vrste naočala, torbi i odjevnih predmeta, zaplijenili su i veće količine ampula s plinom, balone i inhalatore.

Međutim, preprodavači su ovog ljeta doskočili carinskog kontroli. Naime, na Zrću preprodavači ovog omamljujućeg plina uredno posjeduju fiskalne blagajne i konzumentima izdaju račune. Plin preprodaju tako da ga zapravo upuhuju u balone koje potom prodaju turistima, a oni ih bezbrižno konzumiraju na plažu. Da su baloni glavni hit među partijanerima, pokazuju i odbačene ambule na plaži.