Home Društvo Razmišljam da tužim pokojnog oca…

Razmišljam da tužim pokojnog oca…

SHARE

Razmišljam da tužim pokojnog oca za krivično delo maltretiranja tokom putovanja.

Nikada se nisam vozio sapet kao konj u posebnom sedištu za decu, koje je opremljeno gotovo kao spejs šatl, već sam primitivno sedeo na zadnjem sedištu i uživao u komforu putovanja. Nikad nisam mogao da idem u WC u restoran sa bar pet zvezdica, već je uglavnom stajao u nekom šumarku i slao me je da šoram pored kola.

A i majka… Umesto da mi u restoranu brze hrane kupi neki energestki napitak i salatu od papaje i manga, ona je uvek imala neku gibanicu, neko pečeno pile, nekoliko paradajza, kutijicu soli, i umesto za stolom jeli smo uglavnom u prirodi. Fuj, sva ona trava, sve ono zelenilo, sav onaj čist vazduh…

I opet otac… Umesto da mi pored nosača za tablet, ugrađenog na prednje sedište, instalira i nosač za napitke iz pomenutih restorana, imao je taj odvratni običaj da stane pored česme sa izvorskom vodom, da se umijemo, osvežimo, napijemo, ali i da napunimo flašu ili dve, da se ima za kasnije. I nikad mi nije dozvoljeno da se igram tabletom i pametnim telefonom, već sam ili čitao neku knjigu, ili sam razgledao pejzaže.

A i kad se stgine na letovanje… Umesto da odemo u hotel sa 4 ili 5 zvezdica, sa all-inclusive aranžmanima, i da se hladimo u sobama sa klima uređajima i đakuzi kadama na terasi, mi smo spavali u privatnom smeštaju. I kada mi se dešavalo da izgorim, a dešavalo mi se redovno, jer kad uđem u vodu ne znam da izađem dok ne poplavim od zime i dok ne počnem da drhtim, umesto da su kupovali skupe preparate i vodili me u privatnu ambulantu, oni su me prostački mazali kiselim mlekom. Jeste da budem ujutro kao nov, ali nije to to.

Sve u svemu, kad pogledam kako srećna detinjstva imaju današnja deca, shvatam da sam ja u periodu odrastanja prošao kroz pakao.