Home Zanimljivosti Baš poput boho kraljice: Kako isplesti raskošan vjenčić od svježega cvijeća

Baš poput boho kraljice: Kako isplesti raskošan vjenčić od svježega cvijeća

SHARE

Na pariškoj reviji za proljeće/ljeto 2018., dizajnerice Kate i Laura Mulleavypredstavile su suradnju stilistice Oldie Gilbert i cvjećara Josepha Freea. Rezultat su raskošne krune od bijeloga šlajera koje su se savršeno uklopile u sanjivu kolekciju modne kuće Rodarte.

Želite li se okušati u izradi krune od svježega cvijeća, u nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih savjeta Mirele Mikšić iz zagrebačkog cvjetnog studija Lela Design.

Cvjetni vijenci na eventu zadovoljne.hr

Cvjetni vijenci na eventu zadovoljne.hr (Foto: leTIM/visual communication&photography)

Za izradu krune od svježeg cvijeća potrebni su vam škare, žica i cvijeće te zelenilo – govori nam Mirela te ističe kako je važno odabrati one vrste koje su što dugotrajnije.
Kao primjer navodi gipsofilu (ili, gore spomenuti šlajer), mini ruže, sve cvijeće iz porodice margareta, a što se zelenila tiče, jako voli raditi s eukaliptusom, lovorom, maslinom.

— Mirela Mikšić

Veličina same glave cvijeta ovisi o tome što se želi postići. Za mladenke često radimo velike vijence ili pak jednostavne i decentne. Baš smo nedavno isporučili jedan primjerak od lavande i sitnih gumbeka, nabraja samo neke od mogućnosti.

Cvjetni ukrasi za kosu savršeno su se uklopili u rustikalni ugođaj zagrebačkog restorana La Grma

Cvjetni ukrasi za kosu savršeno su se uklopili u rustikalni ugođaj zagrebačkog restorana La Grma (Foto: leTIM/visual communication&photography)

A kako biste ispleli savršeni bohovintage ili rustikalni vijenac za kosuMirela Mikšić izdvojila je i nekoliko stvari na koje morate pripaziti.

1. Prije nego što počnete, cvijeće podrežite što kraće i stavite u vodu. Što je kraća stabljika, cvijet će dobiti više vode pa će dulje zadržati svježinu.

2. Nije potrebno raditi bazu od zelenila. Cvjetovi i zelenilo isprepliću se zajedno.

3. Što se tiče žice, neka je što tanja jer je lakša i ne trga cvijeće.

4. Kada se napravi, krunu je dobro držati u hladnjaku.

Ako ste ipak za gotove varijante, u dućanima high street brendova već nekoliko sezona možete pronaći replike ovih hipijevskih dodataka, a cvjetne ukrase za kosu obožavaju i domaći modni dizajneri.

U resort kolekciju “Sonja” ponovno ih je uvrstio Robert Sever, a kao i dosad izrađene su od najfinijih tkanina i staklenih kristala.