Home Gospodarstvo FOTO: Općine Ljubuški i Posušje potpisale Ugovor za projekt “Dijaspora za razvoj“

FOTO: Općine Ljubuški i Posušje potpisale Ugovor za projekt “Dijaspora za razvoj“

SHARE

U utorak 4. srpnja 2017. godine u Ambasadi Švicarske u Sarajevu, Općina Ljubuški je zajedno s još devet općina iz BiH potpisala je Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za deset općina koje su uključene u projekt “Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike i planove – Dijaspora za razvoj.”

Deset općina koje su uključene u projekt: Ljubuški, Ključ, Laktaši, Jajce, Maglaj, Nevesinje, Posušje, Prijedor, Sanski Most i Velika Kladuša u svoje razvojne strategije uključile su suradnju s dijasporom kao jedan od važnih ciljeva. Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za Općinu Ljubuški je potpisao načelnik Nevenko Barbarić i omogućiti će realizaciju konkretnih projekata koji će doprinijeti boljoj suradnji sa dijasporom i razvoju lokalne zajednice.

Projekt „Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u Bosni i Hercegovini: Dijaspora za razvoj (D4D)“ ima za cilj doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine kroz snažniju suradnju s dijasporom. Projekt će biti proveden do 2020. godine, a njegova vrijednost je oko 10,5 miliona KM, od čega je financijski doprinos Vlade Švicarske oko 9.320.000 KM.

Projekt “Migracije i razvoj” podržava i financira Vlada Švicarske. Partneri u projektu su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, 15 općina širom zemlje, Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u BiH.

U prilogu pogledajte par fotografija s svečane ceremonije: