Home Društvo FOTO: Atraktivna novinarka Ivana Cvjetković: U mom okruženju žene padaju u nesvijest...

FOTO: Atraktivna novinarka Ivana Cvjetković: U mom okruženju žene padaju u nesvijest na Dragana Čovića

SHARE

Ivana Cvjetković, novinarka i TV lice, posljednjih je dana u centru pažnje nekih bh. medija, ali ne zbog posla i velikih dostignuća, već svog atraktivnog izgleda i moglo bi se reći provokativnih fotografija koje objavljuje na društvenim mrežama, a koje u prvi plan stavljaju njene fizičke atribute. Upravo zbog njih je svrstavaju u red najljepših voditeljica u našoj zemlji, a mediji iz našeg susjedstva su joj dodijelili titulu “najbolje guze bosanske televizije”.

U razgovoru za naš portal o Ivani smo saznali da već sedam godina radi u medijima, te da je bila i najmlađa voditeljica dnevnika u državi. Ljubitelj je tetovaža, ne bi se slikala za Playboy iako joj to često predlažu, i, ono što muški spol vjerovatno najviše zanima, lijepa novinarka nema partnera.

– Televiziju Kiss sam napustila prije tačno godinu dana i prešla na Dnevnik.ba. Odnosno, urednica sam video produkcije ili Internet televizije u sklopu ovog portala. Naravno, sa TV Kiss ću nastaviti povremeno sarađivati, kao što to već radim sa nekoliko bosansko-hercegovačkih i hrvatskih medija.

Šta bi za Vas bio izazov u novinarskoj i voditeljskoj karijeri?

– Obzirom da sam bila najmlađa voditeljica dnevnika u državi, s 21 godinu sam već ušla u Predsjedništvo i sve institucije, snimala sa najvažnijim ljudima ove države i šire, imala svoju autorsku emisiju, vodila redakciju, u tom smislu mislim da više nemam nekih izazova. Svakako uvijek ostaje izazov biti tu za ljude koji žele ispričati svoju priču i za one koji će priču gledati, slušati i čitati – da je prenesemo profesionalno i svakako istinito.

S kojim bh. ili stranim sportistom biste voljeli uraditi intervju?

– Pa, malo pratim sport, iako se divim tim ljudima zbog truda i odricanja. Recimo da bi bilo zanimljivo raditi sa sportistima sa invaliditetima koji učestvuju na paraolimpijskim igrama. To su stvarno ljudi i priče koje vas natjeraju da mislite o životu na drugačiji način, motiviraju vas i pokreću.

Ko je po Vama najseksipilniji sportista u BiH?

– To je zasigurno bio moj pokojni prijatelj Alberto Marić.

A od naših političara?

– Pa, teško se kod nas za nekog političara može reći da je seksipilan. Ne samo u BiH, nego cijeloj regiji. Iako, žene iz mog okruženja padaju u nesvijest na Dragana Čovića, a ja bih možda izdvojila jednog mladog srpskog političara Aleksandra Šapića. On je bivši vaterpolist, tako da vam je sve jasno.

Koja je Vaša najveća vrlina, a koja mana?

– Suosjećam s drugim ljudima i nikada ne bih nekome svjesno napravila nešto loše. Imam ludačku energiju i otvorena sam. A mana imam stvarno puno. Za početak, imam vrlo izražen opsesivno-kompulzivni poremećaj, stalno pospremam i čistim. Zatim, previše sam direktna, emotivna, neracionalna… Nešto kao četverogodišnje dijete. Sve mane su isključivo na moju štetu.

Prošle godine na društvenim mrežama često ste objavljivali atraktivne fotografije sa ljetovanja. Šta Vaši pratioci mogu očekivati narednih mjeseci?

– Da, o tim fotografijama se piše i dan danas. Svakako da ću se fotografirati i na ovom odmoru, sad kako, to ne znam. Ne planiram svoje fotografije, one se samo dogode.

Koga biste poveli na pusti otok?

– Pa, mislim da bih ipak otišla sama. Da se od svih i svega odmorim.

Šta mislite o plastičnim operacijama. Da li biste nešto na sebi promijenili i šta?

– Nikada nisam radila ništa na sebi, ali smatram da ukoliko je neko nesretan zbog svojih nedostataka, odnosno onoga što on smatra nedostatkom, zašto ne bi to promijenio. Zašto bi iko bio nesretan i nezadovoljan, a ne mora. Ako ostanem na ekranima, vjerojatno ću se s godinama botoksirati, jer kamera ne trpi bore. Za sad sam zadovoljna sobom, ali da treba raditi na sebi svakako. I ne samo tjelesno, nego i umno i duhovno.

Veliki ste ljubitelj tetovaža. Koliko ih trenutno imate?

– Da. Trenutno imam tri i volim ih. Planiram još dvije u skorije vrijeme. Dalje ćemo vidjeti.

Da li biste se skinuli za Playboy i za koliko novca?

– Volim vidjeti polugole i gole fotografije, ali više one prirodne i u prirodi, umjetničke… Predlažu mi već mjesecima, ali mislim da se to neće dogoditi sad. Žensko tijelo i voda su po meni dvije najljepše stvari načinjene na ovoj planeti i zaista ne mislim da ga se fotografijom banalizira, nego upravo suprotno – slavi. U toj priči novac i nije nešto važan. Nego poruka slobode.

Najljepša voditeljica u našoj zemlji?

– Jedna je sa NAŠA TV, druga sa RTRS-a, ali, nažalost, ni jednoj ne znam ime.

Koga smatrate konkurencijom?

– Ne mislim da imam konkurenciju. Svi mi drugačije mislimo, radimo, izgledamo, imamo drugačije ciljeve, biografiju, startnu poziciju… Nekako, ja mislim samo o sebi, ne bavim se drugima, ne upoređujem se i to mi se do sada pokazalo kao najbolji put ka uspjehu.

Da li Vam se udvaraju sportisti ili pjevači?

– Između ostalog i oni, ali način života i jednih i drugih mi baš i ne odgovara, tako da uzalud vam trud svirači.

Hoćemo li Ivanu uskoro vidjeti u spotu nekog pjevača i da li ste imali do sada takvih ponuda?

– Pa, do sada sam uglavnom odbijala takve ponude. Ne ide da pričate o politici, a onda se vrtite na neke notice, a i nema niko toliko da me plati.

Možete li zamisliti sebe u haremu bogatog šeika?

– Iako planiram uskoro raditi neke poslove i u Emiratima, možda bih sarađivala sa njima, ali kao žena se ne bih mogla zamisliti. Ne umijem biti s nekim, a da nisam bolesno zaljubljena, ne znam biti druga, a ni poslušna.