Home Društvo Osvojite buduću svekrvu: 3 pravila ponašanja na obiteljskim druženjima

Osvojite buduću svekrvu: 3 pravila ponašanja na obiteljskim druženjima

SHARE

1. Dođite na vrijeme i ponesite mali znak pažnje

Ovo je izuzetno bitno jer kašnjenje pokazuje nepoštivanje drugih osoba te manjak bontona. Kašnjenje ili pak dolazak na vrijeme čine prvi korak prilikom oblikovanja dojma. Stoga se potrudite da to oblikovanje od samog početka bude pozitivno.

S obzirom na to da se upoznavanje roditelja najčešće odvija tijekom obiteljskog ručka, bitno je da kao gost svojim domaćinima donesete poklon. Mali znak pažnje zapravo će imati velik utjecaj na daljnje oblikovanje dojma o vama. Tako da su boca vina, bombonijera ili pak cvijeće sasvim dovoljni.

2. Nemojte pretjerivati s alkoholom

Kako je najčešće riječ o obiteljskom ručku, uz ukusnu hranu često idu i fina pića. Ako vam se ponudi alkoholno piće, ne morate odbiti, no svakako morate pripaziti da ne pretjerujete s unosom alkohola koji će tada početi i utjecati na vaše ponašanje.

Upravo će se vaše ponašanje naći u centru pozornosti. Budite prirodni, pristojni i nasmijani. Opustite se, ali ne u potpunosti jer ipak je riječ tek o prvom upoznavanju, a ne o dugogodišnjem prijateljstvu.

3. Ponudite svoju pomoć

Nakon ručka stol će trebati pospremiti. Ponudite svoju pomoć jer to je znak lijepog ponašanja koji će pozitivno zaokružiti oblikovanje dojma. Čak i ako vaša pomoć bude odbijena, nećete ispasti lijeni ili pak nepristojni.

Kakva god da situacija bude, važno je da ostanete prisebni, srdačni i da se pridržavate bontona.