Home Društvo Student iz Mostara očitao bukvicu dekanu i upravi po pitanju školarine

Student iz Mostara očitao bukvicu dekanu i upravi po pitanju školarine

SHARE

Nedavno se na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru potegnula priča oko poskupljenja semestra sa 750 na 900 KM. Izuzev par reakcija i članaka na portalima, izgledalo je da će sve proći kao najnormalnija vijest, piše Dnevnik.ba

Međutim, jedan od studenata tog fakulteta je reagirao i uputio “otvoreno pismo” putem svojeg facebook profila fakultetskoj upravi prozvavši ih za nestručnost, loš odnos prema znanstvenom podmlatku, uhljebljivanje, razbacivanje novcima i td.

Riječ je o mladom studentu povijesti i geografije Tomislavu Zeleniki koji je objavom na facebooku prodrmao studentsku masu. Status je u samo 24 sata prikupio niz komentara drugih studenata, više od 700 lajkova i podijeljen je preko 50 puta, piše dnevnik.ba

Zelenikinu objavu prenosimo u cijelosti: “Samo se usudite. Ja vam garantiram da ćete imat studentske prosvjede kakve BiH nije vidila. Jos ćete i smanjit školarine stoko halapljiva. Da vam ne triba možda još koji Audi ili BMW, kakav apartmančić, ili odijelo, ili sat…? 900 KM? Koliko ja tribam puta ustat u 5 ujutro, crnčit ko budala od sunca do sunca da bi se vi mogli zajebavat i razbacit fakultetskim novcima? Ako ćemo tako, onda bolje da Sveučilište i ne postoji.

Shvatite da ono nije tu radi vas nego radi nas niti ste vi tu bogom dani. Mi vas plaćamo i od nas živite. Šta mislite o tome da vam bojkotiramo uplatu školarina na par mjeseci? Pa pocrkali bi od gladi. Šta nam to date za te naše novce? Raspale učionice bez računala i projektora? Knjige, opremu nužnu za praksu i obrazovanje, geografske karte i sl.(ako ih uopće ima) tri dana starije od Biblije? Pošto vam je gotova diploma?

Možda bi me došla manje nego da redovno studiram i plaćam… Znanstveni podmladak, asistenti vam crnče za 20 KM po satu i to vam ne pada na pamet mijenjat, profesori nam donose testove i materijale koje ne mozeš čitat jer kopir aparat crka ima godina dana… Jok, triba dignut školarine, puno se krade, a malo se uplaćuje.

Dovukli u “upravu”  desetke besposličara da kao i vi paraziti žive od našega novca. Lažirate podatke o broju studenata, činite razno razne malverzacije, izvlačite novce na nezamislive načine, uništavate jedan od nosećih stupova našega nacionalnoga korpusa u BiH.

Ja krv propišam dok iskupim tih 1500 KM za školarinu, a vi to “maznete” za pet min. Jer jbga triba platit večere i team buildinge… Ne dam vam ni kune više, a vi me probajte prisilit pa ćemo vidit dokle ćemo. Dosta vas bolan više. Imate li imalo obraza i suosjećanja? Znate li vi koliko vas je malo, a nas preko 10 000?Da se i četvrtina našega broja organizira i ujedini protiv vas i vašeg bezobrazluka zamislite samo šta bi se moglo dogodit… Neće vas nikakva politička pozadina ni Bog dragi spasit koliko god vi mislili da ste nedohvatljivi. Što bi reka naš svit: “Mrš”. – zaključuje svoju objavu Zelenika.

Ukoliko zaista dođe do poskupljenja šlolarina bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije i mogućnost pretvorbe facebook-bunta u stvarni bunt i prosvjed, koji bi u takvoj situaciji bio neophodan.

Dnevnik.ba