Home Zanimljivosti Ornela Vištica: Priča o ljetu na Čeveljuši, pašteti, razbijenim koljenima i Danny...

Ornela Vištica: Priča o ljetu na Čeveljuši, pašteti, razbijenim koljenima i Danny DeVito-u

SHARE

Prije 20 godina sjedim doma, na selu, ispred TV-a. Komarci zuje, klime nema, vani 40temp, jedem paštetu, slomim zubić, koljena prašnjava, na meni nekakva mala haljinica koju sam prerasla, ali sjedim i nastavljam gledat film. Ti neces na kupanje?! Nene ,ja gledam film. Antenu namještam i ispred mene jedan od najsimpatičnijih holivudskih glumaca. Denny DeVito.
Prije pet godina odlazim u London,ispred mene limuzina na aerodromu s mojim imenom,čekaj malo jel to jos uvijek ona djevojčica bez zubi prašnjavih koljena kojoj je zubić ispao u pašteti? Uh kakav luksuz pomislim. ?Dovoze me do hotela, bacim se na ogroman krevet s deset jastuka, pojedem par kolačića i grožđe sa stola i pomislim o čemu se ovdje radi…ok gošća gala eventa filmskog časopisa Empire. ?
Par sati nakon toga sjedaju me za stol, ispred mene se izmjenjuju glumci ,upoznajemo se i pomislim ah da ovaj je iz ovog filma ovaj iz onog. Sjednem za stol, kad ono nekoliko Sljedova. I naravno prvo krenem jesti paštetu ?, okrenem se iza sebe kad ono stol do mog sjedi Danny DeVito?! A ja opet jedem paštetu. ? i sjetim se jednog dugog razgovora o Sarajevu tu vecer.
Prije mjesec dana putujem u Britaniju, kupim sendvič sa paštetom od tune, sjednem u hotel i u ruke uzmem tekst. Nazovem agenticu u Sarajevo, zagrizem komad, pogledam jesu mi zubi svi na broju ? i pripremim se za snimanje. U trenutku kad stajem ispred kamere brzinski mi kroz glavu, prodju slike razbijenih dječačkih koljena, zuba koji je ispao, price o Sarajevu, Devita, Bbc-a…
tankim britanskim glasicem mi se obrati djevojka, jel sve uredu? Molim vas obucite ovu toplu jaknu, držat cu vam kišobran.
Napravit cemo pauzu, odvedite glumce unutra.- doviknu asistent. Hodam prema muzeju u Leedsu i gledam svoje glumačke tenisice; čine se čvrste, kroz glavu mi proleti slika prije par godina snimanja u Rijeci i onog groznog osjećaja kad se cijedi tenisica i čarapa i sve je puno vode,satima na kiši. Dobro je ove britanske su nepropusne- pomislim. Glavna glumica mi ponudi marelice. Sušene marelice.
Zivot je san. #volimpastetu
Za sve je kriva pašteta. ?
djevojčica ostaje djevojčica . ?
#dennydevito #empire #empiremagazine #bbcone