Home Gospodarstvo FIRMA IZ ČITLUKA Premijer kladionica danas podijelila regres za svojih 1500 zaposlenika!

FIRMA IZ ČITLUKA Premijer kladionica danas podijelila regres za svojih 1500 zaposlenika!

SHARE

U današnjoj Bosni i Hercegovini, ovako nakaradno ustrojenoj, teško da možemo pronaći neki svijetli primjer kad je u pitanju gospodarstvo.

Sve što nije povezano s državom, politika iz svojih sebičnih odnosno materijalnih interesa pokušava uništiti ili staviti šapu na to.

No da ima svjetla na kraju tunela svjedoči primjer Premier kladionice iz Čitluka, koji je svojim djelatnicima, za njih ukupno 1500, danas isplatila regres!

„Iako isplata regresa nije zakonska obveza, Uprava Premier kladionice iz dana u dan nastoji stvoriti bolje radne uvjete za sve u našem kolektivu koji, nakon nedavnog zapošljavanja novih 350 radnika, sada broji preko 1.500 radnika.

„Moramo spomenuti da je iza nas teška godina. Ne na poslovnom planu, jer tu smo i dalje neprikosnoveni i apsolutni lider na domaćem tržištu te jedna od najvećih kladionica u ovom dijelu Europe. Međutim, problem nam zadaju pojedini domaći političari koji iz osobnih interesa nastoje uništiti ovo što je napornim radom stvarano 20 godina i od čega danas živi oko 10.000 ljudi, ako računamo samo radnike Premiera i vlasnike poslovnih prostora te njihove obitelji.

Na sreću, nisu ni svi političari isti, pa tako ima i onih koji nisu dopustili uništavanje domaćih firmi i radnih mjesta, stoga je i ovo prilika da se zahvalimo svima koji nisu prodali svoj glas i obraz te su i oni zaslužni što smo danas tu i što imamo priliku isplatiti regres za naših više od 1.500 radnika.

Nadamo se i želimo vjerovati kako će ubuduće u Vladi FBiH i Parlamentu FBiH biti više sluha i odgovornosti za domaće firme poput Premiera, koje zapošljavaju tisuće domaćih radnika, unajmljuju stotine poslovnih prostora i redovno izvršavaju sve svoje obveze prema radnicima, državi, partnerima i dobavljačima.

Na kraju, želimo Vas još jednom sve pozdraviti i poželjeti Vam ugodno ljeto te da što spremniji dočekamo početak nove sportske sezone, koja je pred vratima.

Ujedinjeni u ovaj snažni kolektiv, moramo se nastaviti razvijati, napredovati i usavršavati, ne samo kako bismo zadržali položaj najjače kladionice u BiH, nego i kako bismo cijelom kolektivu osigurali još bolje uvjete za rad. Počevši od radnika u poslovnicama pa sve do Uprave, Premier je jedan ogromni živi organizam koji može rasti samo ako svi dijelovi maksimalno profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

Takav pristup nas je do sada vodio do ovog gdje se nalazimo, a uz takav pristup i u budućnosti je moguć samo jedan smjer – naprijed.

Jer, naravno, KLADIMO SE DA SMO NAJBOLJI!“ – stoji u objavi u facebook grupi “Spasimo naša radna mjesta – Sportska kladionica Premier”.