Home Društvo Mozak joj je bio mrtav: Držali je na životu 123 dana i...

Mozak joj je bio mrtav: Držali je na životu 123 dana i porodili blizance

SHARE

Frankielen da Silva Zampoli Padilha (21) iz Brazila u listopadu 2016. doživjela je moždani udar. Bila je u devetom mjesecu trudnoće. Iako joj mozak više nije pokazivao znakove života, njeni ostali organi normalno su funkcionirali. Liječnici su djeci davali maksimalno tri dana života, ali ultrazvuk je pokazao da su sasvim dobro.

BRAIN DEAD WOMAN HAS TWINS | Autor: Profimediafoto: Profimedia

– Održavali smo je 123 dana na životu radi njene djece. Bilo je dosad sličnih slučajeva, recimo u Portugalu su ženu održavali 107 dana na aparatima dok dijete nije bilo spremno za porod, ali ovo je definitivno najdulje da je netko bio na aparatima radi trudnoće – kazao je doktor Dalton Rivabem.

Osoblje bolnice uredilo je sobu u kojoj je majka ležala njezinim fotografijama, te pričalo i pjevalo nerođenim bebama kako bi osjetili barem malo ‘majčinske ljubavi i topline’.

– Svaki dan smo im govorili da ih volimo – kazao je liječnik dodajući da nitko od njih nije mogao sakriti suze kad su se djeca rodila.

Ana Vitoria imala je 1,4 kg, a njezin brat Asaph 1,3 kg kad su se rodili. Njihovo zdravstveno stanje odgovaralo je onom djece koja su prerano rođena.

Majka je s aparata isključena u veljači. Blizanci su tri mjeseca proveli u inkubatoru prije nego su pušteni kući.

BRAIN DEAD WOMAN HAS TWINS | Autor: Profimediafoto: Profimedia

Otac Muriel Padilha (24), koji s Frankielen ima dvogodišnju kćer Isu Beatriz, rođenje blizanaca naziva pravim čudom.

– Frankielen je bila draga i dobra osoba. Vjerujem da ju je Bog odabrao s razlogom kako bi se ovakvo čudo moglo dogoditi. U mnogim trenucima kad mi je bilo teško, kad sam gubio nadu i zazivao Boga da mi ju vratio, ukazivao mi se njezin lik. Jednom prilikom mi je rekla: “Dragi, ne mogu se više vratiti, moram ostati ovdje. Na prekrasnom sam mjestu. Ti imaš veliki zadatak pred sobom koji moraš odraditi. Moraš paziti na našu djecu, moraš biti jak i nastaviti dalje sa svojim životom” – kazao je Padilha.

– Ponosna sam na svoju kćer. Bilo je teško prihvatiti da je više nema, ali Frankielen se borila do samog kraja, štiteći svoju djecu i dajući im priliku da žive – kazala je majka nesretno preminule žene.